Gradane se tretira kao neprijatelje razvoja grada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Na nedavno održanom zboru gradana Mjesnog odbora Nova Veruda gradani su se jednoglasno izjasnili protiv sadašnjeg plana gradnje na podrucju lucice Delfin i time jasno, na legitiman i civiliziran nacin, pokazali gradonacelniku Borisu Mileticu da nema njihovu podršku za provodenje tog plana, unatoc tome što on tvrdi da ga ima.

Pritom maše dokumentom iz 2008. iako smo gotovo zagazili i u 2011. godinu. Sada bi, medutim, i njemu trebalo biti jasno mišljenje i stav gradana Nove Verude, ali i svim vijecnicima Gradskog vijeca Pule", rekao je na konferenciji za novinare u petak Mauricio Licul, vijecnik Nezavisne liste Plinija Cuccurina.

Ustvrdio je da nije u redu nacin na koji ih se naziva i proziva, a kao posljednji takav neprihvatljiv nacin spomenuo je rijeci predsjednika Kluba vijecnika IDS-a Marka Martincica da su to ljudi bez vidika.

"To zorno govori o transparentnosti rada Grada, ali ja mogu reci da su ti gradani sve samo ne bez vidika. Htjeli su se aktivno ukljuciti u donošenje prostornih planova, a tretira ih se kao problem i neprijatelje razvoju ovoga grada. Oni su, medutim, svijetli primjer svim drugim mjesnim odborima jer ce se na isti nacin i ti gradani trebati oduprijeti ocitim manipulacijama iz Grada.

Stoga, ako Boris Miletic bude predlagao tu tocku za Gradsko vijece, onda bi bilo u redu da stane na stranu gradana i podrži njihovo stajalište, a ne da drži stranu IDS-a ili investitora, kao i da ne maše dokumentom iz 2008., vec da konkretnim potezima pokaže da uvažava mišljenje gradana.

Svakako treba i ubuduce omoguciti sudjelovanje gradana u odlucivanju, to i poticati, a ako gradani sami imaju inicijativu, treba je ozbiljno uzeti u obzir", ustvrdio je Licul.

Rekao je i da su, u vrijeme izbora, gradonacelnik i IDS tražili i dobili podršku tih gradana, a sada kada gradani traže podršku vladajucih i glas gradonacelnika, zauzvrat dobivaju uvredljive izraze. Gradanima se, tvrdi Licul, cenzurira i sloboda govora i izjašnjavanja, a u prilog tome iznio je kako je, nakon Pule, i rijecka predsjednica Gradskog vijeca, inace clanica IDS-a, zabranila emisiju udruge Ladonja.


Podijeli: Facebook Twiter