Grad želi iseliti "Brione" s kolodvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prijepori izmedu Grada Pule i tvrtke Brioni se ne stišavaju, vec kulminiraju. Dok Grad Pula tvrdi da Brioni autobusni kolodvor koriste bez valjane pravne osnove, iz Briona tvrde da se na autobusnom kolodvoru nalaze sasvim zakonito.

Damir Prhat, procelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, izjavio nam je da je Grad, buduci da se s Brionima nisu uspjeli dogovoriti, pokrenuo sudske postupke za predaju prostora prisilnim putem.

- Ne možemo prihvatiti cinjenice koje navode Brioni, a nemaju nikakvo uporište. Zbog važnosti objekta za grad i gradane nastojali smo se s Brionima dogovoriti, ali kako nam to ne uspijeva nije nam preostalo drugo rješenje, kaže Prhat.

Ante Kvasina, direktor Briona, odgovara: - Na zahtjev da se iselimo mi se žalimo, tražimo da nam vrate novac koji smo uložili, a oni to ne cine. Predlažemo procjenu po nezavisnom sudskom vještaku. To smo tražili i krajem 2007. kada je Grad raspisao natjecaj o zakup poslovnih prostora u svome vlasništvu. Tada smo tražili da Grad natjecaj poništi i njegovu ponovnu objavu odgodi dok naša ulaganja ne budu procijenjena. Grad je to odbio, natjecaj je objavio, mi smo se na natjecaj javili, ali kasnije ugovor o zakupu nismo potpisali jer smatramo da je natjecaj o zakupu tada bio raspisan suprotno gradskoj Odluci o zakupu poslovnih prostora, a u ovom slucaju na štetu Briona.

No, nepobitno je da postoji pravomocna odluka Županijskog suda u Puli od 12. ožujka 2007. kojom se utvrduje da je Ugovor o zakupu izmedu Grada i Briona od 19. rujna 1996. silom zakona prestao vrijediti i da Brioni trebaju predati poslovne prostore u roku od 15 dana. Šest perona nije bilo predmet spora.


Podijeli: Facebook Twiter