Grad zbrinuo 4 stanara zbog buke oko Arene

Alternativni smještaju u apartmanskom naselju Splendid prihvatilo je 4 osobe (Arhiva/M. ANGELINI)
Alternativni smještaju u apartmanskom naselju Splendid prihvatilo je 4 osobe (Arhiva/M. ANGELINI)

Nakon što postavljanje zaštitnih panela na uređaj za održavanje leda u Areni nije utišalo konstantnu buku zbog koje su prosvjedovali stanari zgrada uz sjevernu stranu amfiteatra, Grad Pula je posredstvom Turističke zajednice Pula ispunio obećanje o preseljenju stanara u nužni smještaj daleko od buke, i ponudio im smještaj u apartmanskom naselju Splendid na Verudeli.

Sanja Cinkopan Korotaj, predsjednica pulske TZ-e, stupila je u kontakt sa stanarima, a kako ističe, u srijedu se na preseljenje u apartmane na Splendid odlučio jedan par, danas još jedan, pa se do zaključenja ovog članka kratkotrajno preselilo četiri osobe. Na Splendidu bi trebali ostati do završetka manifestacije. Grad je pozivao i ostale stanare da se, ukoliko žele iskoristiti ovu mogućnost rješavanja problema na koji su upozorili, jave u ured Grada.

Valja napomenuti da se gradonačelnik Boris Miletić zahvalio stanarima na strpljenju i rekao da svi zajedno moramo biti spremni na privremene kompromise ako želimo manifestacije koje će u Pulu privlačiti posjetitelje te generirati posao i zaradu za Puljane. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter