Grad uređuje parcelu u Nazorovoj

Građevinski otpad u Nazorovoj (M. ANGELINI)
Građevinski otpad u Nazorovoj (M. ANGELINI)

Nakon što je naša čitateljica Đurđa Miloš upozorila na zapuštenu gradsku parcelu u Nazorovoj ulici koja se pretvorila u ilegalno odlagalište otpada, stigao je i odgovor nadležnog gradskog Odjela za prostorno uređenje.

Iz Grada ističu da je riječ o ulici koja spada u novoizgrađene dijelove grada gdje još ima slobodnih građevinskih parcela i u čijem se okruženju nalazi materijal tipičan za područje u izgradnji, kao što su palete i građevinski materijal.

Pojašnjavaju da se radi o parceli koja je dijelom ukopana u zemlju, a dijelom prelazi u pokos na kojem su vidljivi tragovi slojevitog nasipanja raznovrsnog građevinskog materijala, ponajviše šute, ostataka crjepova i cigle te veće količine zemlje.

Potvrđuju da su prilikom obilaska na toj lokaciji zatekli oko deset kubika građevinskog materijala, što je preuzela i zbrinula Herculanea. Iz Grada odgovaraju da će idućeg mjeseca nastaviti s površinskim uređenjem pokosa, ali tako da se osigura od mogućeg urušavanje terena, s obzirom na postojeću visinsku razliku.

Naime, planiraju ukloniti ostatke dasaka, plastike, crjepova i ostalog građevinskog materijala, PET ambalažu i najlon-vrećice.

- Gospođa Miloš je upućena da bi se dodatno uređenje površine, pa i postavljanje ograde, moglo obaviti kroz male komunalne akcije koje svaki mjesni odbor provodi na svom području, piše, između ostalog, u odgovoru iz Grada. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter