Grad Umag dijeli nove stipendije

Dodjela priznanja izvrsnom studentu Alenu Pavliniću (Arhiva Grada Umaga)
Dodjela priznanja izvrsnom studentu Alenu Pavliniću (Arhiva Grada Umaga)

Grad Umag danas otvara javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija, koji će trajati do 22. studenog. Iznosi stipendija i potpora onima slabijeg imovnog statusa bit će definirani naknadno. Trenutno mjesečna stipendija iznosi od 850 do 1.300 kuna, ovisno o prosjeku ocjena i postignutim ECTS bodovima, odnosno 1.600 kuna za stipendiju "Niki Fachin". Studenti slabijeg imovnog stanja primaju 1.000 kuna.

Prema odluci gradonačelnika, u akademskoj 2013./2014. godini dodijelit će se, kao i u prethodnoj, najviše trideset stipendija, i to pet za studente prve godine preddiplomskih i stručnih studija, te 25 stipendija za one na drugoj i trećoj godini preddiplomskih i stručnih studija, studente 4., 5. i 6. godine integriranih preddiplomskih i diplomskih, sveučilišnih studija, onima na 1. i 2. godini diplomskih sveučilišnih te specijalističkih diplomskih studija, kao i s njima izjednačenim studijima u inozemstvu.

Natječaj su nedavno prezentirali dogradonačelnici Mauro Jurman i Niko Čančarević te zamjenik pročelnika za opće poslove i društvene djelatnosti Slaviša Šmalc. Istom su prigodom uručili priznanje za izvrsnost i monografiju Umaga stipendistu Alenu Pavliniću, koji je u rujnu diplomirao elektroenergetiku na studiju elektrotehnike pri Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, i to s prosjekom ocjena 5,0. Grad mu je ponudio da u sklopu Vladine mjere "Stručno osposobljavanje za rad" godinu dana radi u gradskoj upravi, gdje može steći radno iskustvo i stvoriti sve preduvjete za izlazak na tržište rada.

Pored već spomenutih stipendija, onaj koji bude ostvario najviše bodova na temelju uspjeha u obrazovanju i priznatim postignućima u prethodnoj školskoj ili akademskoj godini dodijelit će se stipendija "Niki Fachin". Također, predviđeno je dodatnih pet potpora za studente slabijeg imovnog statusa. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter