Grad ulaže 625 tisuća kuna u nove prostore za četiri skupine Rin Tin Tina

Četiri skupine Rin Tin Tina uselit će u zgradu na Uspon svetog Stjepana (Neven LAZAREVIĆ)
Četiri skupine Rin Tin Tina uselit će u zgradu na Uspon svetog Stjepana (Neven LAZAREVIĆ)

Nagađanja o spajanju i premještanju područnih skupina talijanskog Dječjeg vrtića Rin Tin Tin, na koje su našu redakciju upozorili pojedini roditelji polaznika, provjerili smo kod ravnateljice Tamare Brussich. Prema riječima ravnateljice, u planu je preuzimanje zgrade na Usponu svetog Stjepana te reorganizacija postojećeg unutarnjeg ustrojstva ove predškolske ustanove.

Najbolji mogući uvjeti boravka

Grad Pula, koji je osnivač vrtića, uložit će 625 tisuća kuna u cjelokupnu unutarnju rekonstrukciju i adaptaciju zgrade (u kojoj trenutno boravi skupina Pužići iz Dječjih vrtića Pula), u neposrednoj blizini središnjeg objekta Rin Tin Tina. Radovi su planirani tijekom srpnja i kolovoza, kako bi u rujnu, s početkom nove pedagoške godine, obnovljeni objekt mogao primiti djecu iz postojećih područnih skupina Calimero, Titti, Mondo Bimbo i Cip&Ciop.

Na temelju kontinuirane potrebe roditelja, koju u Rin Tin Tin prati zahvaljujući objedinjenim upisima svog osnivača, te smanjene potražnje na lokaciji Veli Vrh, predviđena je i prenamjena Cip&Ciopa u jasličku skupinu. Sve je to u skladu s nastojanjima da se standard boravka djece u vrtiću optimizira i da se svoj djeci koja pohađaju Rin Tin Tin omoguće najbolji mogući uvjeti boravka - prostorni, materijalni, edukativni i razvojni, naglasila je Brussich, najavljujući posebnu pažnju i razumijevanje za potrebe već upisane djece i njihovih roditelja.

- Tijekom travnja planiramo organizirati susrete s roditeljima mališana iz područnih skupina. Tom ćemo prigodom prikazati i objasniti važnost prelaska u adekvatan prostor s optimalnim uvjetima boravka naše djece koja će napokon imati na raspolaganju velike sobe za dnevni boravak, optimalne sanitarne čvorove, međukomunikacijske prostore i, ono što je vrlo važno, vanjski siguran prostor za igru i aktivnosti na otvorenom - veliko dvorište koje će koristiti zajedno s polaznicima iz naše središnje zgrade na Glavinićevom usponu, napomenula je ravnateljica Rin Tin Tina.

Kvalitetnija organizacija aktivnosti

Brussich je podsjetila da, kao svake godine, u travnju roditeljima nude mogućnost prelaska njihove djece iz skupine u skupinu. Ta se mogućnost prvenstveno odnosi na prelazak u homogenu skupinu Delfini pri Talijanskoj osnovnoj školi.

- Posebno nas raduje mogućnost organiziranja homogene starije skupine, poput one predškolske pri Talijanskoj osnovnoj školi Giuseppina Martinuzzi te uvažavanja potreba djece, osobito one starije dobi. Za to će se stvoriti uvjeti s novim prostorom u kojemu će i aktivnosti biti moguće znatno bolje i kvalitetnije organizirati i ponuditi ih našim polaznicima i njihovim roditeljima, poručila je Brussich.

Pužići kreću u školu

Što se tiče skupine Pužići iz Dječjeg vrtića Pula, u Gradu doznajemo da je među njenim polaznicima dosta budućih prvašića koji će na jesen krenuti u školu. Za ostale mališane vrtić će osigurati smještaj maksimalno uzimajući u obzir želje i potrebe roditelja. (Kristina FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter