Grad stipendira izbor deficitarnih zanimanja

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Grad Pazin objavio je natječaj za dodjelu pet učeničkih i 20 studentskih stipendija u školskoj, odnosno studijskoj 2017./2018. godini. Iznos mjesečne stipendije za učenike je 550 kuna, a za studente 700 kuna.

Stipendije se mogu dodijeliti redovitim učenicima i studentima koji ima prebivalište na području grada Pazina, za nastavak školovanja u srednjim školama i na visokim učilištima izvan područja Pazina ukoliko udovoljavaju propisanim uvjetima. Prijave na natječaj s potrebnom dokumentacijom primaju se za učenike najkasnije do 30.rujna, a za studente do 31. listopada.

Deficitarna su zanimanja od interesa za grad Pazin u skladu sa zaključkom gradonačelnika a prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, zidar, nastavnici biologije, fizike, kemije i informatike, agronomi, elektrotehničari i fizioterapeuti. Prema mišljenju poslodavaca iz srednjoškolskih programa deficitarni su armirač, tesar, urar, postolar, autolakirer, autolimar, automehaničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, limar, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, keramičar, kuhar, mesar, obućar, pekar, plinoinstalater, slastičar, soboslikar-ličilac, stolar, strojobravar, tokar i vodoinstalater te medicinske sestre odnosno tehničari. Od studijskih programa to su strojarstvo, arhitektura, građevina, medicina, studij sestrinstva, medicinsko-laboratorijska dijagnostika i nastavnički smjerovi matematike, engleskog te njemačkog jezika. (M. R.)



Podijeli: Facebook Twiter