Grad Pula zapošljava tri nova službenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U vrijeme kada kriza drma Hrvatskom pažnju privlace natjecaji za nova radna mjesta, pogotovo ako je rijec o lokalnim ili županijskim tijelima, kao što su natjecaji za tri nova radna mjesta koje je krajem srpnja objavio Grad, nakon što je Institut za javne financije iznio šokantan podatak da se u proteklih 11 godina broj zaposlenih u administrativnim tijelima i korisnicima proracuna lokalnih jedinica u Hrvatskoj povecao za cak 80 posto. Konkretno, u gradskim tijelima broj zaposlenih porastao je za 47 posto.

Osim dva strucna suradnika za protokol, od kojih jedan na odredeno te jedan na neodredeno vrijeme, Grad planira na odredeno vrijeme zaposliti i višeg strucnog referenta - koordinatora Centra gradskih udruga Rojc. Taj je posao obavljao Eros Cakic koji je nakon teške nesrece i bolovanja premješten na drugo radno mjesto – ono strucnog savjetnika za likovnu i galerijsku djelatnost Grada Pule. Njega je zamijenio Moris Žikovic, mada nije službeno imenovan koordinatorom, vec je s njim sklopljen ugovor o djelu u studenom 2008. godine. No, još uvijek ostaje nejasno zašto ce gradani iz svog džepa izdvajati za placu još jednog strucnog suradnika za protokol.

- Zbog nemogucnosti daljnje unutarnje preraspodjele Grad je raspisao natjecaj za zasnivanje radnog odnosa na odredeno vrijeme za obavljanje vježbenicke prakse za dvije osobe, kao i za prijem u službu jednog strucnog suradnika za protokol. Ukidanjem gradskog poglavarstva, opseg poslova u Uredu gradonacelnika znatno je povecan pa je zapošljavanje novog djelatnika nužno, kažu iz Pododsjeka za informiranje.

Gradska uprava broji ukupno 197 službenika i namještenika, sedam više nego na pocetku mandata gradonacelnika Borisa Miletica, u lipnju 2006. godine, i 46 zaposlenika više nego 1998. godine. U Gradu smatraju da s povecanjem od oko 30 posto u proteklih 11 godina imaju znatno niži prosjek porasta broja zaposlenih od državnog prosjeka koji iznosi spomenutih 47 posto te da se šire sukladno zakonskim obvezama i ovlastima.


Podijeli: Facebook Twiter