Grad Pula ulaže u zaposlenike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za strucno usavršavanje i doškolovanje zaposlenika Grad ove godine planira izdvojiti 180 tisuca kuna. Iz Plana nabave se vidi da ce najviše koštati (oko 90 tisuca kuna) odlasci na seminare i simpozije, radionice i konferencije, dok ce specijalisticka izobrazba službenika upravnih odjela o javnoj nabavi koštati relativno skromnih deset tisuca kuna.

Da je Grad prilikom novih zapošljavanja vodio racuna o onim kandidatima koji imaju položeni državni ispit i ECDL cerftifikat, a takvih je primjerice bilo u slucaju natjecaja za mjesto strucnog suradnika za protokol u Kabinetu gradonacelnika, ove bi se godine nešto i uštedjelo, pa ne bi trebalo izdvojiti planiranih 40 tisuca kuna za polaganje državnog strucnog ispita i ECDL certifikata.

I dok je u Planu nabave detaljno navedeno da ce oko 80 tisuca kuna koštati sakoi, cipele, hlace i košulje za komunalne redare, kute za spremacice, kostim za djelatnicu bifea, mantil za kucnog majstora i arhivara, teško je otkriti kojim se intelektualnim i osobnim uslugama koristi Ured Grada, za što ce se potrošiti 150 tisuca kuna.

Korištenje službenih mobitela, na koje se neki procelnici jedva jave dvaput godišnje, koštat ce 210 tisuca kuna, dok ce papiri, olovke, toneri i obrasci koje koristi Ured Grada stajati oko 45 tisuca kuna.

Za savjetovanje u odnosima s javnošcu Grad ove godine planira izdvojiti 292.800 kuna, dok ce strucna literatura koštati oko 53 tisuce kuna. Ured Grada za reprezentaciju na raspolaganju ima 300 tisuca kuna, a isti iznos je rezerviran i za usluge tekuceg i investicijskog održavanja informacijskog sustava i softvera.

Pola milijuna kuna potrošit ce se za najam osobnih automobila za službene potrebe Grada, a isti iznos osiguran je i za placanje zaštitara koji cuvaju zgrade na Forumu 1 i 2 te u ulici Sergijevaca. U spomenuti iznos, ulazi i dežurni na rampi na ulazu u Castropolu.

Unatoc krizi, Grad je ove godine odlucio ušminkati neke odjele. Samo uredska oprema i nabavka ormara za upravne odjele stajat ce 50 tisuca kuna, a dodatnih 80 tisuca kuna izdvojit ce se za uredsku opremu i namještaj te za policu za arhivu. (D. B. P.)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter