Grad Pula treba pregovaracki tim

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Školski odbor Gimnazije dao je preliminarno negativno ocitovanje na idejni projekt izgradnje izgradnje parking kuce i sportske dvorane na igralištu Gimnazije jer takav prijedlog ne predstavlja adekvatnu kompenzaciju, a Gimnazija ne raspolaže drugom akumuliranom vrijednošcu", rekao je Bruno Nefat, predsjednik kluba vijecnika Nezavisne liste Plinija Cuccurina na konferenciji za novinare.

Ovaj slucaj, tvrdi Nefat, nastavak je prakse Grada sa slabim ili nikako pripremljenim pregovarackim postupcima s vlasnicima zemljišta na kojima se planiraju javne investicije. Posebno to dolazi do izražaja, nastavio je celnik pulske nezavisne liste, kada Grad nema mogucnost prisilnog izvlaštenja zemljišta (Japodska i Gumpceva ulica, parkirna kuca i bazen Pragrande), što ukazuje na nedostatak pregovarackog umijeca.

Nefat stoga predlaže stvaranje jedinstvenog pregovarackog tima Grada Pule koji bi rješavao osjetljive situacije s vlasnicima zemljišta. Tim strucnjaka sastavljen od inženjera, pravnika, ekonomista, sociologa i psihologa iz redova vec zaposlenih djelatnika u gradskoj upravi zapoceo bi otvorene pregovaracke procese jer u suprotnom od realizacije projekata nece biti ništa, smatra Nefat.


Podijeli: Facebook Twiter