Grad Pula prodaje osam stanova

Veći dio stanova nalazi se u starom dijelu grada (M. MIJOŠEK)
Veći dio stanova nalazi se u starom dijelu grada (M. MIJOŠEK)

Nakon što je Grad oglasio prodaju deset poslovnih prostora, na natječaju će se ovih dana naći i osam gradskih stanova. I dok bi ukupan iznos koji bi Grad uspio prihodovati prodajom poslovnih prostora bio nešto više od dva milijuna kuna, prodajom stanova samo po početnoj cijeni ostvario bi još milijun kuna.

Na natječaju će se tako naći dva stana u Cankarovoj 3, od po 23 i 26 kvadrata, a prodaju se po 8.200 i 9.400 eura, odnosno oko 360 eura po kvadratu. U Kandlerovoj 19 bit će na prodaju stan od 32 kvadrata po cijeni od 10,5 tisuća eura. U Flanatičkoj ulici na brojevima 33 i 35 prodaju se dva stana, prvi od 29, a drugi od 32 kvadrata i to po cijeni od 13, odnosno 12 tisuća eura. U Zadarskoj ulici na broju 63 nudi se jedan od najskupljih stanova gledajući cijenu kvadrata jer se nešto manje od 38 kvadrata nudi za 19,2 tisuće eura, odnosno 500-tinjak eura po kvadratu.

Na Usponu Konzula Istranina 8 Grad će ponuditi nekretninu od 45,5 kvadrata po cijeni nešto manjoj od 20 tisuća eura, dok se u Tršćanskoj 7 nalazi stan od 60,6 kvadrata koji se nudi po početnoj cijeni od 38 tisuća eura i ujedno je najskuplji ponuđeni stan u ovom natječaju gdje je kvadrat procijenjen na 630 eura.

Međutim, kod potonjeg prvenstveno pravo kupnje ostvaruje korisnik stana sa statusom zaštićenog najmoprimca. Prvenstveno pravo ostvaruje se prihvatom najviše ponuđene kupoprodajne cijene na natječaju.

Osim toga, zaštićeni najmoprimac uložio je u nekretninu vrijednost od 68.200 kuna pa ukoliko bude utvrđen kao najpovoljniji ponuditelj za tu nekretninu, navedeni iznos uračunat će se u kupoprodajnu cijenu, a ukoliko kao najpovoljniji ponuditelj bude utvrđena treća osoba, navedeni iznos bit će mu isplaćen iz ostvarene kupoprodajne cijene.

Javno nadmetanje za gradske stanove provest će se u prostorijama Komunalne palače na Forumu u četvrtak 12. studenog s početkom u 12 sati. Sve obavijesti o izloženim nekretninama na ovom natječaju mogu se dobiti u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu, a zainteresirani ponuditelji mogu dobiti sve potrebne informacije na broj telefona 371-864.

Za zainteresirane ponuditelje bit će organizirano i razgledavanje nekretnina u utorak 3. studenog, a polazak na razgledavanje je u 8.45 sati s parkirališta na Trgu Stara Tržnica, a može i uz prethodnu najavu. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter