Grad Pula prodaje 12 parcela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlukom o prodaji gradevinskog zemljišta na podrucju mjesnih odbora Kaštanjer, Gregovica, Šijana, Busoler, Monte Zaro, Veli Vrh i Šijana na gradskom natjecaju ce se uskoro naci deset cestica površine oko cetiri tisuce cetvornih metara. Njihovom prodajom po pocetnoj cijeni u gradski bi se proracun trebalo uplatiti 460,6 tisuca eura, odnosno oko 3,4 milijuna kuna.

Takoder, prodaju se još dvije zanimljive parcele. Jedna od 2.450 cetvornih metara nalazi se na podrucju industrijske zone Valmarin, a za koju bi kupac trebao platiti minimalno 176 tisuca eura. Zanimljivo je i zemljište u Šijani, gdje ce se 1.145 cetvornih metara nuditi po 178,6 tisuca eura. Dakle, pribroje li se i ovih 2,7 milijuna kuna, ukupno bi gradski proracun trebao biti deblji za više od šest milijuna kuna.

Gledajuci po kvartovima, najvišu cijenu po kvadratu zemljišta ima ono na Monte Zaru, cak 250 eura. Cak je i to za 50 eura manja cijena od onih koje su na tom podrucju postignute na prethodnim natjecajima, ali je ova nekretnina vec izlagana na prodaju i nije bilo zainteresiranih za njenu kupnju. S ovako umanjenom cijenom možda pobudi željeni interes medu Puljanima.

Zemljište na Kaštanjeru prodaje se za 180 eura po kvadratu, iako je na drugoj parceli pocetna cijena procijenjena tek na 96 eura jer je dosad vec bila ponudena na natjecaju, ali nije našla zainteresiranog kupca.

Visoku pocetnu cijenu po kvadratu postiglo je i zemljište u Šijani, 156 eura po kvadratu, dok je na Gregovici nešto manje i iznosi 132 eura. Iznad sto eura po kvadratu procijenjeno je i zemljište na Gregovici, dok je na podrucju Busolera i Velog Vrha pocetna cijena kvadrata manja od sto eura i iznosi 80, odnosno 72 eura po kvadratu.


Podijeli: Facebook Twiter