Grad Pula priprema prometnu preregulaciju za Štinjan

Pripreme za Outlook festival u tijeku (M. ANGELINI)
Pripreme za Outlook festival u tijeku (M. ANGELINI)

Grad Pula priopćenjem je obavijestio građane da je privremeno prometno rješenje za festivale Outlook i Dimensions još uvijek u izradi, da bi građani mogli kvalitetno prometovati Štinjanom.

"Grad Pula u završnoj je fazi izrade privremenog prometnog rješenja koje će stanovnicima Štinjana i brojnim gostima omogućiti sigurno i kvalitetno prometovanje za vrijeme trajanja Outlook i Dimensions festivala. Naime, ovogodišnje izdanje Outlook i Dimension festivala u Pulu će privući tisuće stranih gostiju stoga je prometna organiziranost jedan od ključnih preduvjeta za njegov uspjeh. Privremeno prometno rješenje bit će prezentirano početkom sljedećeg tjedna", piše između ostalog u priopćenju Grada.

U svrhu organiziranja Outlook i Dimensions festivala koji će se na području Štinjana održavati u periodu od 27. kolovoza do 12. rujna, Grad Pula je 22. kolovoza ove godine udruzi "Prijatelja obalne utvrde Punta Christo" izdao koncesijsko odobrenje za obavljanje djelatnosti na području unutrašnjih morskih voda i teritorijalnog mora Republike Hrvatske za područje Puntižela – Hidrobaza.

Prema tom koncesijskom odobrenju, organizator je dužan za vrijeme trajanja odobrenja, u periodu od 7 do 19 sati omogućiti pristup pomorskom dobru građanima s prebivalištem na području Grada Pule.
Ovogodišnje izdanje Outlooka pohodit će više od 15 tisuća mladih iz čitave Europe, a osim Pule koja se profilira kao sve značajnija svjetska festivalska destinacija, koristi od njegovog održavanja ima i šira društvena zajednica.

Outlook je dobitnik nagrade UK Festival Awards 2011. za najbolji festival europskog kontinenta, a britanski The Sun uvrstio je Outlook među osam najboljih svjetskih festivala u 2012., što dovoljno govori o samom značaju manifestacije, ističu u Gradu Puli. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter