Grad Pula podmirit će štetu vlasnicima automobila

Nakon procjene, uklonjeno je stablo s uništenog automobila (M. ANGELINI)
Nakon procjene, uklonjeno je stablo s uništenog automobila (M. ANGELINI)

Nakon što se u noćnim satima s nedjelje na ponedjeljak 12-metarski bor s ugostiteljske terase u pulskoj Ulici Sergijevaca srušio na parkiralište Stara tržnica iza Foruma oštetivši pritom, po navodima policije, šest automobila, postavilo se pitanje naknade nastale štete.

Najgore su prošli mercedes A140 i suzuki splash, koji su doslovno zgnječeni pod teretom stabla, a bilo je i manjih oštećenja ostalih vozila. Materijalna šteta još nije poznata, ali lako je zaključiti da će ona vjerojatno, barem za neka vozila, biti "totalka".

Do problema je došlo, kako saznajemo, jer je višednevna kiša omekšala podlogu pa je popustilo korijenje bora koje je prilično slabo, odnosno izuzetno plitko. Grad Pula, što je razvidno iz njihovog odgovora, preuzeo je odmah odgovornost i, nakon procjene, putem police osiguranja pokrit će nastalu štetu vlasnicima vozila.

Iz gradske uprave navode da Grad putem svoje police osiguranja odgovornosti iz djelatnosti pokriva nastalu štetu samo ako je šteta nastala kao posljedica pada stabla s javne površine (park, javna zelena površina) ili s objekta u gradskom vlasništvu, a za nastanak štete mora se dokazati mjesto i način nastanka štete.

"Djelatnici nadležnog gradskog odjela obaviješteni su o događaju i izašli su na teren, zabilježili stvarno stanje koje će, po okončanju procjene, Grad Pula pokriti putem svog osiguravatelja i police osiguranja od odgovornosti iz djelatnosti", piše u odgovoru gradske uprave. (piše G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter