Grad Pula: Outlook se ne održava na pomorskom dobru

Manuel ANGELINI
Manuel ANGELINI

Grad Pula u svom je priopćenju naveo da se strateški opredijelio za privlačenje manifestacija koje će Pulu tijekom cijele godine pozicionirati na turističkoj karti svijeta.

"Svim promotorima zainteresiranima za organizaciju koncerata, manifestacija i programa s izravnom koristi za grad, kakav ima Outlook, izlazimo u susret na jednak način. Grad naplaćuje minimalne obvezne troškove, ostavljajući im prostora za dodatnu promociju kako festivala, tako i samog odredišta, što se dosad pokazalo kao uspješan model za privlačenje kvalitetnih promotora i festivala. Tako smo ove godine svjedoci najjače sezone što se tiče ovog tipa događanja, a koja će kulminirati spektaklom hokeja u Areni, koji je pod istim uvjetima došao u Pulu. Cilj Grada je da kroz sve ove aktivnosti profitiraju privatni poduzetnici i poduzeća koja djeluju na području grada, čime se postižu izravni pozitivni učinci za gradski proračun", stoji u priopćenju u kojem podsjećaju da su prošle godine posjetitelji Outlooka potrošili više od 40 milijuna kuna za samo nekoliko dana boravka u Puli, dok se ove godine očekuje još bolji rezultat.

Spornih deset kvadrata komentirao je i pročelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat, rekavši da treba shvatiti da je pomorsko dobro samo šestmetarski pojas uz obalu i nije točno da je dano dva hektara pomorskog dobra na korištenje za Outlook.

- Jedino je spomenutih deset kvadrata bilo definirano za manifestaciju Outlooka još u veljači ove godine Planom upravljanja pomorskim dobrom, na preostalom dijelu pomorskog dobra nije bilo nikakve gospodarske djelatnosti. Planom upravljanja nije definirana površina već samo mikrolokacija, a na njoj je organizator postavio kontejner. Ostatak pomorskog dobra bio je svima na usluzi za kupanje, i posjetiteljima festivala i građanima, a riječ je o pomorskom dobru unutar Autokampa Brioni (ex Puntižela) gdje osim dva beach bara nema drugih mikrolokacija za koje su dana koncesijska odobrenja, rekao je Prhat.

Dodao je da su za ostale površine na štinjanskom području gdje se održavao Outlook, a uslijedit će Dimensions festival, donesene odluke gradonačelnika o uporabi zemljišta bez naknade jer su manifestacije izuzetno značajne.


Podijeli: Facebook Twiter