Grad Pula otkazao Sveri ugovor o najmu prostora

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Jedna od odluka gradonačelnika donesenih u periodu od 29. siječnja do 18. veljače ove godine bila je odluka o otkazu ugovora o najmu pojedinih poslovnih prostora u vlasništvu Grada Pule. Među tim poslovnim prostorima kojima je otkazan ugovor bio je i onaj na Punti tvrtke Svera od 49 kvadrata, po mjesečnoj zakupnini od 1.470 kuna, i to zbog, kako piše u obrazloženju, neprivođenja namjeni u zadanom roku za obavljanje ugovorom utvrđene djelatnosti. Nezadovoljan tom odlukom, odnosno tvrdeći da prostor nije priveden namjeni isključivo zbog greške Grada Pule, reagirao je direktor Svere Rajko Stojadinović.

Sporna kanalizacija

Ustvrdio je da prostor nije priveden namjeni jer to jednostavno nije bilo moguće budući da Grad Pula nije odradio svoj dio posla vezano za taj prostor koji su uzeli u najam.

- U rujnu 2012. godine dobili smo prostor, a u listopadu iste godine obavijestili smo Grad Pulu da je u tom prostoru napravljen kanalizacijski spoj dviju zgrada. To je bio spoj otvorenog tipa s grubim metalnim poklopcem i zbog miješanja fekalnih i oborinskih voda nije bilo moguće raditi, rekao nam je Stojadinović i napomenuo da nisu pristali da se u prostoru koji su iznajmili nalazi šaht te da su otad čekali šest mjeseci da netko iz Grada Pule izađe na teren zbog toga.

Nakon toga, nastavio je Stojadinović, čekali smo 14 mjeseci da se nađe izvođač radova, a nakon tog još dva mjeseca da se radovi izvedu.

- Osim što se dva puta radio isti posao, nameće se pitanje otkada, nakon 22 mjeseca, počinje teći rok od 60 dana koliko je prema ugovoru trebalo da prostor privedemo namjeni, zapitao se Stojadinović i dodao da pismeno nikad nisu zaprimili da su radovi obavljeni, a dobili su otkaz ugovora.

Neuredni platiša

Na naše pitanje da li je nadležnom gradskom odjelu pojasnio zbog čega nije bilo moguće prostor privesti namjeni, Stojadinović je neodređeno odgovorio da u Gradu Puli nitko nema sluha. Priznao je da ni on nije bio "uredan" u plaćanju najma, pogotovo nakon rekonstrukcije kanalizacije na Punti, no smatra da dio greške snosi i Grad Pula.

Pojašnjenje za reagiranje i problem oko otkaza ugovora za tvrtku Svera zatražili smo od nadležnog gradskog pročelnika Damira Prhata. Rekao nam je da je upoznat sa situacijom oko tog poslovnog prostora i napomenuo da zakupac tog poslovnog prostora ima velika dugovanja prema Gradu Puli za najam gradskog prostora koji se nalazi pored tog, spornog. Kazao je da je to i bio razlog otkaza, tim više jer su u nekoliko navrata pokušali pronaći kompromisno rješenje za sve. Što se tiče šahta, Prhat je rekao da se ondje situacija oko te rekonstrukcije bila zakomplicirala, no da to nije razlog za neplaćanje najma za prostor koji je bio u korištenju i u kojem je uredno poslovao. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter