Grad Pula objavio natječaj za dodjelu stipendija

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Natječaj za dodjelu stipendija koji je Grad Pule objavio jučer bit će otvoren do 21. studenog. Uvjeti za dobivanje stipendije su prebivalište u Gradu Puli i prosjek ocjena, a to je za studente prve godine studija najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi i najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi ako je upisan na studij za zvanje koje je određeno kao deficitarno. Za studente druge i treće godine nužan je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini i najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je određeno kao deficitarno. Za studente na diplomskom studiju potreban je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj godini studija odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija i najmanje 3,5 na prethodnoj godini za zvanje koje je određeno kao deficitarno.

U natječaju za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2014./15. navedena su deficitarna zvanja koja su dobivena iz pulskog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a to su doktor medicine te magistri edukacije matematike, geografije, fizike, kemije i informatike. Sukladno Pravilniku o dodjeli stipendija Grada Pule, broj stipendija koje će se dodijeliti u određenoj godini, kao i njihov iznos, određuje gradonačelnik na prijedlog pročelnika nadležnog upravnog odjela, a sukladno financijskim mogućnostima Grada.

Novost je što su od ove godine studenti podnositelji zahtjeva za dodjelu stipendija Grada Pule u obvezi realizirati 30 sati volonterskog rada, tijekom trajanja ugovora o korištenju stipendije, u ustanovama i udrugama civilnog društva koje su u Gradu Puli prepoznate kao organizacije koje rade za opće dobro. Na taj se način studentima želi dati mogućnost da kroz volonterski rad steknu dodatna iskustva koja mogu doprinijeti njihovom zapošljavanju, ostvare nove kontakte i u konačnici svojim angažmanom pomognu zajednici u kojoj žive. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter