Grad Pula: Najbolja ponuda Manjgure

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacka tvrtka Manjgura i ove ce godine za Grad Pulu vršiti usluge odnosa s javnošcu. Odluceno je to nakon drugog ponovljenog natjecaja koji je završio 2. srpnja i na koji je pristigla samo jedna ponuda, i to ona Manjgure.

Pristigla ponuda ocijenjena je prihvatljivom sukladno svim uvjetima iz dokumentacije za nadmetanje, kažu u gradskom odsjeku za informiranje, dodajuci da se nakon isteka roka za žalbu pristupilo sklapanju ugovora o poslovnoj suradnji za razdoblje od godinu dana.

Manjgura ce za svoje usluge dobiti 150 tisuca kuna, a kriterij za odabir ponude bio je da je ona ekonomski najprihvatljivija. Sredstva za usluge te PR agencije osigurana su u ovogodišnjem proracunu, a tvrtka ce se baviti savjetovanjem u odnosima s javnošcu te ce pružati usluge promidžbe i informiranja, odnosno protokola.

Podsjetimo da se na prvi natjecaj koji je poništen zbog nepotpune dokumentacije prvotno javila i zagrebacka tvrtka Briefing komunikacije, koja je ocito odustala nakon ponovljenog natjecaja.

Nismo uspjeli doznati što to u natjecajnoj dokumentaciji nije štimalo i zašto je Grad ponovio natjecaj tim više što je Manjgura i lani radila isti posao, pa su valjda i prije ovogodišnjeg javljanja bili dobro upoznati s tim što ce se od njih tražiti. U Gradu su rekli da je natjecaj poništen zbog proceduralne greške i da nemaju praksu obrazlagati nedostatke u natjecajnoj dokumentaciji.

Angažman Manjgure svojevremeno je uzdrmao javnost nakon podnošenja anonimne kaznene prijave u kojoj anonimni podnositelj tvrdi "da je najveci dio troška predizborne kampanje pulskog gradonacelnika, umjesto da plati njegova maticna stranka, placen upravo Manjguri i to proracunskim novcem te proracunom pulskih javnih tvrtki".

Gradonacelnik je te optužbe u nekoliko navrata odbacio i zatražio da institucije odrade svoj posao kako bi se saga oko Manjgure što prije završila, a i sam je zbog anonimne prijave podnio kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe za lažno prijavljivanje.

Prošlog je tjedna poslovanje i angažman te zagrebacke PR agencije u Gradu istraživala i krim-policija Ministarstva unutarnjih poslova, no rezultati tog nadzora još nisu poznati.


Podijeli: Facebook Twiter