Grad Pula: Licul obmanjuje javnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vezano uz istupe vijecnika Mauricija Licula iz Ladonje u javnosti o upisu djece u djecje vrtice na podrucju grad Pule dostavljamo sljedece informacije.

Grad Pula je u suradnji sa privatnim vrticima donio novu Odluku i Pravilnik o zajednickim upisima u djecje vrtice kojim su definirani kriteriji za upis, te su izjednacene cijene za gradske i privatne vrtice – cime je ukinuta diskriminacija koja je prije postojala. Novim nacinom upisa postignuta je transparentnost i pravicnost prilikom upisa, kakvu nije postignuta niti u jednom gradu u Hrvatskoj.

Cinjenica je da je u ovom trenutku u gradske i privatne vrtice upisano 2.100 djece, ciji roditelji placaju istu cijenu i te da ako vec govorimo o diskriminacija ona je postojala prijašnjih godina kada su razlike u cijenama vrtica bile i vece od 400 kuna mjesecno.

Vezano uz 98 djece koje se spominju, naglasili bih da je Grad Pula prihvatio prijedlog rješenja predloženog upravo od strane ravnateljica privatnih vrtica, za što postoji i pismeni trag, te je i toj djeci omoguceno pohadanje vrtica po jednakoj cijeni od 650 kuna.

Možemo izvijestiti javnost da unatoc manjku financijskih sredstava mjesta, u gradskim vrticima još uvijek ima, te da se upisi djece vrše tijekom cijele godine sukladno najavama i usvojenom Pravilniku. Ovo je još jedan u nizu neistina iznesenih od strane vijecnika Mauricija Licula s ciljem obmane javnosti, piše u priopcenju Grada Pule kojeg potpisuje Bernard Zenzerovic.


Podijeli: Facebook Twiter