Grad Pula i županija ulažu u Kaštijun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U protekla dva tjedna pulski gradonacelnik Boris Miletic donio je 17 odluka medu kojima se istice zakljucak o povecanju temeljnog kapitala trgovackog društva Kaštijun d.o.o. za oko 4,5 milijuna kuna. Sukladno 51-postotnom vlasništvu Grad ce participirati s oko 2,3 milijuna kuna, dok ce drugi suvlasnik Županija u dokapitalizaciji participirati s 2,2 milijuna kuna.

- Izgradnja Županijskog centra gospodarenja otpadom Kaštijun znacajan je projekt za Pulu i regiju i rijec je o velikoj investiciji koja ce se financirati bespovratnim sredstvima iz europskih fondova. Dok se centar ne izgradi Kaštijun ne može prihodovati a potrebna su mu sredstva za pripremu dokumentacije. Upravo stoga smo išli u dokapitalizaciju i vjerujem da ce ovaj iznos biti dostatan do stavljanja centra u funkciju. U usporedbi s ukupnom investicijom ovo ulaganje ce nam se višestruko vratiti, pojasnio je odluku gradonacelnik.

Od drugih akata Miletic je iznio i neke koji su svoj epilog vec imala na nedavnoj sjednici Gradskog vijeca. Tako i onaj o zakonskom uskladivanju koeficijenta za obracun place službenika i namještenika u Gradu.

- Unutar pregovora u gradskoj upravi vec je potpisan aneks kolektivnog ugovora kojim se utvrduju materijalna prava zaposlenika, dok su nastavljeni pregovori i oko kolektivnih ugovora u poduzecima i javnim ustanovama. Što se Grada tice spremni smo potpisati dogovor vec sutra, zakljucio je Miletic.


Podijeli: Facebook Twiter