Grad Pula i Uljanik žele zajedno upravljati Bunarinom

Bunarina mora ostati odmorište Puljana (M. MIJOŠEK)
Bunarina mora ostati odmorište Puljana (M. MIJOŠEK)

Grad Pula i Uljanik d.d. zajednički će se natjecati za koncesiju u lučici Bunarina, otkrili su nam danas iz Ureda Grada Pule, odgovarajući na upit o slučaju dodjele koncesije za ugostiteljski objekt u lučici bez raspisivanja natječaja, za tisuću kuna godišnje, gradskom poduzeću Luka Pula.

Taj potez privremenog upravitelja lučicom, Lučke uprave Pula, koji je resorno ministarstvo ocijenilo neispravnim i naložilo zatvaranje objekta, u Gradu nisu komentirali, već su samo poručili da "cijene napore Lučke uprave u održavanu tog područja i unaprjeđenju stanja u prostoru, posebice u smislu održavanja i ulaganja u postojeće objekte". Podsjećaju da je Lučka uprava, čiji je osnivač Istarska županija, i Luka Pula, čiji su vlasnici Grad Pula i gradska komunalna društva, u stopostotnom javnom vlasništvu, te podsjećaju da je Luka Pula prešla u vlasništvo Grada zbog prebijanja dugova s brodogradilištem Uljanik prije 13-ak godina.

U Gradu žele da Bunarina i Fratarski otok, kao nedjeljiva područja, a kojima upravlja Uljanik standard d.o.o., i dalje ostanu dostupni građanima.

"Podsjećamo da su upravo u tijeku dogovori s Uljanikom d.d., koji je u većoj mjeri i izgradio navedeno područje, o zajedničkom natjecanju za navedenu koncesiju kada se steknu prostornoplanski preduvjeti. Imenovan je i stručni tim koji sačinjavaju predstavnici Grada i Uljanika d.d., da bi se ovaj jedinstveni primjer dugoročno očuvao na zadovoljstvo građana", napominju u odgovoru.

Ističu da je njihova namjera da se Bunarina i Fratarski otok zadrže "kao područja sporta, maritimnih djelatnosti i odmorišta za građane Pule po prihvatljivim cijenama". (B. ŽIŽOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter