Grad Pula dodjeljuje 219 stipendija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlukom gradonačelnika Borisa Miletića, u akademskoj godini 2013./2014. Grad Pula dodjeljuje 219 stipendija, i to 37 stipendija studentima prve godine studija i 182 stipendije studentima viših godina. Pravo na stipendiju ostvaruju studenti koji su temeljem Pravilnika za dodjelu stipendija ostvarili 16 i više bodova, a svaki bod donosi 21 kunu.

Natječaj za dodjelu stipendija za ovu akademsku godinu objavljen je 25. listopada. Pristiglo je ukupno 259 zamolbi. Upravni odjel je, nakon provedbe natječaja, utvrdio prijedlog liste za dodjelu stipendija na temelju dostavljene dokumentacije i kriterija za dodjelu. Prijedlog liste objavljen je i na službenim web-stranicama Grada i oglasnoj ploči Pisarnice 6. prosinca.

U roku za podnošenje prigovora pristiglo ih je sedam, od kojih je prihvaćeno pet.

Vrijednost boda određena je na osnovi zbroja bodova bodovanih stipendija s liste za dodjelu stipendija i raspoloživih proračunskih sredstava. Mjesečni iznosi stipendija kreću se od 336 do 672 kune. Međusobna prava i obveze između korisnika stipendije i Grada Pule uredit će se posebnim ugovorom. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter