Grad Pula dobio Kristalni globus za e-poslovanje

(Snimila Nera SOFTIĆ)
(Snimila Nera SOFTIĆ)

U Komunalnoj palači danas je organiziran prijem za predstavnike Hrvatskog informatičkog zbora na čelu s predsjednikom Marijanom Frkovićem. HIZ je naime gradonačelniku Borisu Miletiću dodijelio Kristalni globus za doprinos razvitku i primjeni ICT tehnologije i stjecanju informatičkih vještina. Tijekom prijema održana je i prezentacija ECDL-a, europske računalne diplome.

Naime, više od 70 zaposlenika, na čelu s gradonačelnikom, te pročelnicima, njihovim pomoćnicima, djelatnicima gradske uprave i gradskih poduzeća bilo je uključeno u neki od ECDL programa, što je dosad nezabilježeno u državnoj upravi u HrvatskojMiletić je izrazio zadovoljstvo zbog dodijeljene nagrade, te se zahvalio Zboru što je prepoznao Grad Pulu koja je pionir u uvođenju e-poslovanja. Istaknuo je da su pred gradskom upravom još veliki izazovi s obzirom na skori ulazak Hrvatske u EU. Stoga je potrebno i poželjno da uprava bude još brža i efikasnija.

Sve će to biti još jednostavnije kada druge ustanove i institucije uvedu e-poslovanje, rekao je Miletić te naglasio da je informatizacija poslovanja doprinijela transparentnosti rada gradske uprave budući da svaki građanin u svakom trenutku može pratiti u kojoj je fazi i kod koga usluga koju su zatražili. (N. SOFTIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter