Grad Pula dao u zakup 8 atraktivnih posl. prostora


Grad Pula krajem prošle godine na javnoj licitaciji sklopio je zakup za osam poslovnih prostora. Na taj će se način mjesečno u gradsku kasu uplaćivati 135,5 tisuća kuna. Među tih osam  zakupljenih poslovnih prostora najveću zakupninu, od gotovo 38 tisuća kuna, plaćat će zagrebačko trgovačko društvo Benz d.o.o. za poslovni prostor u Ciscuttijevoj 18, površine gotovo sto četvornih metara. Odnosno, zakupnina iznosi 380 kuna po kvadratu za prostor u kojem je dozvoljeno obavljanje trgovinske djelatnosti, osim trgovine prehrane i imitacije nakita (bižuterije).

Mlinaru prostor u Dalmatinovoj

Više od 30 tisuća kuna, odnosno točno 31.464 kuna mjesečne zakupnine plaćat će i Kozmo d.o.o. za prostor u Sergijevaca 32, koji se nalazi na površini od 262 četvorna metra, što daje mjesečni iznos zakupnine od 120 kuna po kvadratu. Kada se zna da je prije nešto manje od pet godina na licitaciji na kojoj su za taj prostor bili zainteresirani i Billa i DM, Kozmo izlicitirao mjesečnu zakupninu od 90,5 tisuća kuna, vidljiv je značajan pad cijena jer će odsad za isti prostor plaćati tek trećinu te zakupnine.

Gotovo 21 tisuću kuna, odnosno 258 kuna po kvadratu, za prostor u Istarskoj 2, površine 81 četvorni metar, plaćat će mjesečno L.&M. STYLE d.o.o. za obavljanje trgovinske djelatnosti, osim trgovine imitacije nakita. Mlinar će, pak, mjesečno plaćati 20,3 tisuće kuna za prostor u Dalmatinovoj 1, površine 203 kvadrata, odnosno sto kuna po četvornom metru za obavljanje ugostiteljske i trgovinske djelatnosti.

Uredi u manjim prostorima

Istarske knjižare mjesečno će plaćati zakup od 11.679 kuna za prostor u Laginjinoj 7, odnosno 30 kuna po kvadratu za obavljanje trgovinske djelatnosti knjigama, papirnatom robom i pisaćim priborom, dok će Ron Bitteri za prostor površine 125 kvadrata u Prolazu kod kazališta 1 plaćati mjesečno 6.263 kuna, odnosno 50 kuna po kvadratu za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

Za prostor u Splitskoj 7, površine 195 četvorna metra trgovačko društvo Point Design .d.o.o. mjesečno će plaćati 5.800 kuna, odnosno 30 kuna po kvadratu za obavljanje trgovinske i uredske djelatnosti, dok će Kristaj Lajde za prostor na Trgu I. istarske brigade 10, površine 35 kvadrata, mjesečno plaćati 1.040 kuna, odnosno 30 kuna po četvornom metru za obavljanje trgovinske, uslužne, osobne uslužne, uredske i agencijske djelatnosti. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter