Grad prvi put poslovne prostore prenamijenio u stanove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od 22 akta koja je donio gradonacelnik Pule Boris Miletic, devet se odnosi na gradsku imovinu. Najzanimljivija je  odluka kojom se prvi put cetiri poslovna prostora prenamjenjuju u stanove. Radi se o prostorima na adresi Agnana 1 površine 75 kvadrata, Zlaticev trg 3 neto korisne površine 100 kvadrata te dva u Valmadama 34 od 54 i 62 kvadrata.

I dok su stanovi u Agnaninoj i na Zlaticevom trgu, nakon preuredenja u koje je Grad utrošio ukupno 252 tisuce kuna, odmah dodijeljeni kao zamjenski stanovi Vladi Poji i Huseinu Osmanovicu, ostala dva bit ce dodijeljena prema gradskoj listi prvenstva za dodjelu stanova.

Gradonacelnik je prezentirao i odluku o raspisivanju javnog natjecaja za davanje u zakup poslovnih prostora u Puli. Rijec je o dvama poslovnima prostora u Laginjinoj broj 8, po jednom prostoru u Laginjinoj broj 3 i broj 2, na Trgu Portarata 4, u Flanatickoj 15, Veronskoj 3, Giardinima 11, Istarskoj 2 i 12, Benediktinske opatije 1 te na Trgu I. istarske brigade 10.

U nizu odluka kojom se regulira status imovine Grada, donijeta je i odluka o otkazu ugovora o zakupu poslovnih prostora. Prostori su tako otkazani Marku Ivkovicu za poslovni prostor na adresi Sergijevaca 26, zbog duga od 14.500 kuna, potom Antonietti Vasiljev, za poslovni prostor u Istarskoj 16 zbog duga od 21,7 tisucu kuna, tvrtki Jastreb za poslovni prostor u Kandlerovoj 32 zbog duga od 26 tisuca kuna te Jurkoti Grahovcu prostor u flavijevskoj 22 zbog duga od 30,6 tisuca kuna. Imaju rok do 15. rujna da oslobode prostore od osoba i stvari. (Nera SOFTIC; snimio Dejan ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter