Grad prodaje poslovni udio u Robnim terminalima Buje

Prostor za carinjenje u Robnom terminalu Buje (Tanja KOCIJANČIĆ)
Prostor za carinjenje u Robnom terminalu Buje (Tanja KOCIJANČIĆ)

Grad Buje prodaje svojih 25 posto poslovnog udjela u trgovačkom društvu Robni terminal Buje d.o.o, upisanom u sudskom registru Trgovačkog suda u Rijeci s temeljnim kapitalom od 4,85 milijuna kuna. Na posljednjoj je sjednici Gradsko vijeće dalo zeleno svjetlo za raspisivanje javnog natječaja kojim će ponuditi udjel u temeljnom kapitalu društva, u ukupnoj nominalnoj vrijednosti do 1.210.100 kuna, koliko iznosi i početna cijena.

Kako je objasnila viša savjetnica za upravne i imovinskopravne poslove Jelena Bojić, poslovni se udio sastoji od 10 tisuća kuna uplaćenih u novcu te nekretnina, odnosno dvije građevinske parcele od ukupno 4.666 četvornih metara (šuma, maslinik, zgrada i dvorište), unutar industrijske zone, koje je procijenio sudski vještak. Natječaj će trajati od 11. do 20. veljače u podne, nisu dozvoljene zajedničke ponude više ovlaštenika, a ponude će biti otvarane javno, 21. veljače u 9 sati, u gradskoj upravi. Imenovana je i komisija za provedbu natječaja, u kojoj su, uz Bojić, pročelnica Odjela za prostorno uređenje i upravljanje gradskom imovinom Vanesa Marić Medica, predsjednik Vijeća Fabrizio Vižintin, član gradskog Odbora za gospodarsku politiku, razvoj i financije Valter Marušić i voditeljica Odsjeka za lokalnu samoupravu, društvene djelatnosti i gospodarstvo Nada Franković.

Prema riječima gradonačelnika Edija Andreašića, na taj su se korak odlučili nakon što je interes za kupnju iskazao suosnivač i suvlasnik društva - tvrtka Digitron. Objasnio je da Grad od svog udjela nema koristi, jer je ulaskom Hrvatske u Europsku uniju i ukidanjem granica osnovna djelatnost društva zamrla, a sredstva od prodaje mogu usmjeriti u važne projekte, poput rekonstrukcije Ulice 1. svibnja. (Kristina FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter