Grad postao vlasnik zgrade Autobusnog kolodvora

Poslovni prostori na kolodvoru traže novog zakupca (Arhiva/GI)
Poslovni prostori na kolodvoru traže novog zakupca (Arhiva/GI)

Grad Pula raspisao je natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora površine 303 četvorna metra na adresi Trg 1. istarske brigade 1. Riječ je o zgradi Autobusnog kolodvora koja je godinama bila predmet sudskog spora između gradske uprave i prijevoznika Brioni. Epilog je to sudske trakavice koja traje od 2005. godine, a presuda koja je išla u korist Grada postala je pravomoćna.

Pulski Općinski sud u listopadu prošle godine donio je odluku da tvrtka Brioni treba napustiti poslovne prostore unutar Autobusnog kolodvora. Ta je odluka, ustvari, donesena još u lipnju prošle godine, no nije realizirana. Stoga je u tijeku bio ovršni postupak radi predaje u posjed poslovnih prostorija na Autobusnom kolodvoru.

Brioni su, potom, u listopadu prošle godine zahtijevali izuzeće sudskog ovršitelja, suca Općinskog suda koji provodi postupak, te predsjednika Općinskog i predsjednika Županijskog suda. Međutim, iako se time odugovlačilo, presuda je ipak postala pravomoćna i Grad je uspio doći ponovno u vlasništvo nad prostorom.

- Predmet je dugo bio u sudskom postupku, ali nedavno je odluka postala pravomoćna pa smo stoga raspisali natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. Na natječaj se mogu javiti i Brioni, odnosno svi oni koji zadovoljavaju uvjete iz natječaja, prokomentirao je natječaj pročelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter