Grad pliva u dugu, a djeca u Novigradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Plivackom klubu ponovno je prijetila suša. Nakon ljetnih treninga u moru, ne mogu na bazen hotela Pical. Od cetvrtka dvadesetak djece-natjecatelja njihovi roditelji voze u Novigrad, na bazen hotela Maestral. Trošak prijevoza i korištenja bazena roditelji su odlucili preuzeti na sebe, saznali smo od direktora i trenera Kluba Milana Žužica, ali je vec sljedeceg dana gradonacelnik Edi Štifanic rekao da ce te troškove ipak pokriti iz gradskog proracuna.

Što je s bazenom hotela Picala za koji je iz gradske blagajne kupljen balon vrijedan 60-ak tisuca eura i u cemu je stvarno problem, pitali smo direktora i trenera.

- Nismo imali izbora i roditelji su se složili placati 28 kuna po djetetu po danu za korištenje bazena i prevoziti ih na trening u Novigrad. Bazen na Picalu nam je nedostupan, jer je Grad dužan više od pola milijuna kuna za ovu i dio prošle godine Rivieri Porec za korištenje. Prije dva tjedna razgovarali smo o tome s gradonacelnikom, obecao je kao prijelazno rješenje dogovoriti korištenje bazena u hotelu Parentium za clanove kluba i u novigradskom Maestralu za natjecatelje. Medutim, nisu ništa dogovorili pa je klub direktno s novigradskim hotelom ugovorio aranžman koji je po cijeni povoljniji od Picala. Medutim, u Sportskoj zajednici rekli su nam da nece pokriti troškove bazena u Novigradu, a direktor Riviere kaže da ne može razgovarati o korištenju bazena dok se ne podmiri dug, ispricao nam je Žužic.

- Grad ce organizirati prijevoz djece u Novigrad i platit cemo korištenje bazena. To je sve dogovoreno i to je za sada trajno rješenje, jer je angažman s novigradskim hotelom jeftiniji od podizanja balona i korištenja bazena na Picalu. Dogovorili smo i da škola plivanja koristi bazen hotela Parentium u Zelenoj laguni, rekao nam je pak gradonacelnik Štifanic.

Balon je uskladišten u bivšoj tvornici Školjka i u odlicnom je stanju, ali gradonacelnik kaže da je njegovo podizanje na Picalu iskljuceno, a da je s direktorom Riviere Porec dogovorio dio duga Grada isplatiti ove, a dio sljedece godine.

Porecki Plivacki klub okuplja stotinjak djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, od kojih je dvadesetak u režimu natjecateljskih treninga. Za klub bez bazena ostvaruju i vrlo solidne rezultate – donose medalje s redovnih hrvatskih prvenstava. Tek zbog usporedbe valja pitati kako bi reagirali roditelji i javnost kada bi, na primjer, mali porecki nogometaši odjednom ostali bez nogometnog igrališta u gradu, pa morali ici na trening u Novigrad, a roditelji bi tada morali placati zakup terena i voziti djecu na i s treninga.


Podijeli: Facebook Twiter