Grad pečenim volom časti sugrađane i goste

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić sa suradnicima - Damirom Milošem (lijevo) i Serđom Pavatom  (desno) (Elio VELAN)
Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić sa suradnicima - Damirom Milošem (lijevo) i Serđom Pavatom (desno) (Elio VELAN)

Pučkom feštom koja će se odvijati 18. i 19. rujna, gradska uprava namjerava se odužiti svim građanima za napore tijekom vrlo uspješne turističke sezone koja i dalje traje.

- U prvih osam mjeseci ostvarili smo 6,3 milijuna noćenja, što je šest do sedam posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Poreč je u apsolutnim pokazateljima vodeći grad u Hrvatskoj po organiziranim i ostvarenim manifestacijama. Po trenutnom stanju popunjenosti očekujemo rekordnu godinu i zato smo se odlučili na organizaciji dvodnevne manifestacije, objasnio je porečki gradonačelnik Edi Štifanić na konferenciji za novinare koja je održana u gradskoj palači.

S obzirom na izdašne troškove u organizaciji niza manifestacija, sredstva nisu bila predviđena, ali je ipak grad smogao snage i dodijelio porečkoj fešti za kraj sezone 250.000 kuna.

Damir Miloš, predsjednik odbora za manifestacije grada Poreča, kao i njegov stručni savjetnik Sergio Pavat, opisali su događaje koje očekuju građane Poreča. U petak, 18. s početkom u 21. sat, na gradskoj rivi porečko Garažno društvo organizira peti po redu Neremont fest na kojemu će nastupiti četiri sastava - iz Beograda (Queen Real Tribute Band); Rijeke (Officer down i Sillycons) i Ljubljane (White Stain). Zabava je osigurana do kasno u noći uključivanjem u program poznatih DJ-a.

U subotu ujutro, 19. s početkom u 11. sati, pred hotelom Palazzo na rivi održat će se sportovi na moru: vaterpolo utakmica i veslačko takmičenje između veslača Poreča i Rovinja. Tijekom dana članovi porečkog lovačkog društva Zec peći će vola koji će biti besplatno podijeljen građanima i gostima grada. Glede eno gastronomske ponude predviđena su četiri štanda za prodaju pića i četiri za prodaju hrane, a natječaj za dodjelu dozvola će se okončati danas.

Navečer, na središnjoj bini, s početkom u 21 sat, koncert je Plavog orkestra i S.A.R.S banda. Ulicama i trgovima grada u subotu nastupat će tri klape: Lungomare, Kamik i Brajde, jer narodno veselje traži i domaću muzičku pratnju. Meteorolozi najavljuju lijepo vrijeme pa još jednom pozivam sve Porečane i Porečanke da se pridruže fešti, poručio je Štifanić.

U biti, ako vrijeme ne popusti, Poreč će i predzadnji rujanski vikend dočekati s puno gostiju. Ulice i dalje vrve od turista, restorani su puni, a gradonačelnik se osvrnuo i na izvrsne rezultate ostvarene tokom trodnevnog povijesnog festivala Giostre, kojoj je osigurana daljnja financijska i logistička potpora grada.

Miloš je na kraju potvrdio da će za Novu godinu u Poreču nastupiti Jelena Rozga, dok se i dalje nastavlja slijed manifestacija: od 20 do 30 rujna na Žatiki održat će se europsko prvenstvo šaha za mlade. (Elio VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter