Grad Pazin skuplja podatke o poreznim obveznicima i nekretninama


Od 1. siječnja iduće godine uvodi se porez na nekretnine, koji će u cijelosti zamijeniti komunalnu naknadu i porez na kuće za odmor. Budući da su jedinice lokalne samouprave obvezne ustrojiti i voditi strukturiranu evidenciju o nekretninama i poreznim obveznicima plaćanja poreza na nekretnine, zbog pravilnog utvrđivanja činjenica bitnih za donošenje rješenja o porezu na nekretnine, pozivaju se vlasnici i korisnici nekretnina na području Grada Pazina da dostave podatke o poreznim obveznicima i o nekretninama na za to predviđenom obrascu do 31. kolovoza ove godine.

Porezni obveznici koji posjeduju više nekretnina, u cijelosti ili u suvlasništvu, koje su predmet oporezivanja, trebaju ispuniti zaseban obrazac za svaku nekretninu. Ukoliko se ta nekretnina koristi za dvije ili više različitih namjena, dakle stambeni, poslovni, garažni i drugi pomoćni prostori, obrazac treba ispuniti za svaku namjenu posebno s naznakom površine koja se koristi za određenu namjenu. Grad Pazin će svim obveznicima komunalne naknade putem pošte dostaviti poziv zajedno s obrascem koji se može preuzeti na internetskim stranicama ili u pisarnici Grada Pazina. Popunjen obrazac može se dostaviti osobno predajom u pisarnici Grada, putem pošte ili elektronskom poštom.

Ukoliko se traženi podaci ne dostave ili ako se bitno razlikuju od podataka kojima raspolaže Grad Pazin dobivenim od Državne geodetske uprave, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Ministarstva financija - Porezne uprave, porezna obveza će se utvrditi na osnovi podataka kojima raspolaže Grad Pazin s najvišim koeficijentima utvrđenim Zakonom za stanje i dob nekretnine. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter