Grad Pazin dodijelio 15 novih stipendija

Renato Krulčić potpisuje ugovore o stipendiranju studenata
Renato Krulčić potpisuje ugovore o stipendiranju studenata

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić potpisao je, nakon provedenog javnog natječaja za akademsku 2015/16. godinu 15 novih ugovora o stipendiranju studenata. Na natječaj se prijavilo 46 studenata, a uz 15 novih stipendista koji studiraju izvan područja Grada Pazina, Grad stipendira 33 studenta koji su ostvarili pravo na stipendiju na natječajima prethodnih godina.

Tako će ovaj mjesec biti isplaćeno 48 studentskih i 12 učeničkih stipendija. Pazin je ove godine dodijelio ukupno 20 stipendija, od toga pet učeničkih i 15 studentskih, dakle ukupno stipendira 12 učenika i 48 studenata. Za stipendije Pazin iz proračuna izdvaja 450 tisuća kuna.

Ovom je prigodom Krulčić naglasio kako Grad nastoji očuvati studentski i učenički standard unatoč negativnim proračunskim kretanjima, a stipendije se dodjeljuju u skladu s Pravilnikom u kojem su pored kriterija uspjeha i godine školovanja, zastupljeni materijalni položaj i socijalni kriteriji. Stipendisti koji jednom dobiju gradsku stipendiju, ostvaruju pravo na njenu isplatu do kraja školovanja, pod uvjetom da redovito upisuju studijske godine. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter