Grad otkazao Puljanci zakup 11 poslovnih prostora

Bivša Puljankina trgovina u Ulici Sergijevaca (M. ANGELINI)
Bivša Puljankina trgovina u Ulici Sergijevaca (M. ANGELINI)

Grad Pula otkazao je trgovačkom društvu Puljanka zakup 11 poslovnih prostora zbog dugovanja od 409,5 tisuća kuna na ime zakupnine i ostalih naknada koje se uz zakupninu plaćaju, te troškova sudskog postupka. Riječ je o prostorima u kojima su smještene Puljankine trgovine većinom u središtu grada, čime će ovom nekadašnjem trgovačkom pulskom ponosu koji je posljednjih godina u velikim problemima, doživjeti novi udarac u poslovanju.

Dva prostora u Ulici Sergijevaca

Grad je tako otkazao zakup prostora u Dalmatinovoj 1, koji je zauzimao površinu od čak 162 kvadrata. U Ulici Dubrovačke bratovštine 1 (Istarska 9) otkazan im je prostor površine 79 kvadrata, a u Flanatičkoj 5 površine 180 kvadrata, što je ujedno bio i najveći zakupljeni prostor. U Istarskoj 12 Puljanka je ostala bez prostora površine 66 kvadrata, a u Kandlerovoj 23 bez prostora od 86 kvadrata. U Ulici Sergijevaca imala je dva prostora i to na brojevima 4, površine 111 kvadrata, i 14, površine 58 kvadrata, dok je Scalierovoj 24 bio prostor od 63 kvadrata. Grad je također odlučio otkazati prostor u Švalbinoj 2 površine 58 kvadrata, Zagrebačkoj 21, površine 34 kvadrata te Zagrebačkoj 41, površine 35 kvadrata.

Dugovi od 9 do 120 tisuća kuna

Kako piše u obrazloženju gradske odluke, ugovori o zakupu poslovnog prostora otkazuju se zbog dugovanja zaključno s danom 7. prosinca prošle godine. Za prostor u Dalmatinovoj 1 ukupan dug iznosi više od 121 tisuće kuna. Za prostor u Dubrovačkoj bratovštini 1 ukupan dug iznosi više od 57 tisuća kuna, dok za prostor u Flanatičkoj 5 ukupan dug iznosi gotovo 45,9 tisuća kuna. Za prostor u Istarskoj 12 Puljanka ukupno duguje više od 19 tisuća kuna, za prostor u Kandlerovoj 23 ukupan dug je 65,6 tisuća kuna, a za prostor u Sergijevaca 4 ukupan dug iznosi 31,2 tisuća kuna. Ukupan dug Puljanke za prostor u Sergijevaca 14 iznosi gotovo 17 tisuća kuna, za prostor u Scalierovoj 24 ukupan dug iznosi 16,6 tisuća kuna, a za prostor u Švalbinoj 2 ukupan dug iznosi gotovo 17 tisuća kuna. Za prostore u Zagrebačkoj 21 i 41 ukupni dugovi su, za svaki prostor, veći od devet tisuća kuna.

Grad je zakupe prostora Puljanci otkazao 15. prosinca prošle godine, ali im otkazni rok iznosi dva mjeseca. Tako bi Puljanka do Valentinova trebala ove poslovne prostore osloboditi od osoba i stvari i potom ih zapisnički predati Gradu Puli. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter