"Grad od kobasica" u ožujku

S Klobasicom u Europu (M. MIJOŠEK)
S Klobasicom u Europu (M. MIJOŠEK)

Ovogodišnji međunarodni sajam "S klobasicom u EU" održat će se po peti puta 11. i 12. ožujka u središtu Svetog Petra u Šumi.

Sajam je zamišljen kao događaj koji će promovirati proizvodnju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, te tvrtki, udruga i institucija koje podržavaju proizvodnju i plasman kobasica na tržište. U središtu mjesta, u sportskoj dvorani i mjesnom trgu, uredit će se "grad od kobasica" u kome će se odvijati sajam, izložbe, natjecanja, zabavni program i gastronomska događanja u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica.

Po četvrti puta će se održati "Svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku", a ove godine će se po prvi put u sklopu sajma održati "Dani srednjoeuropskih kobasica" na kojima će sudjelovati trinaest partnera sajma iz srednje Europe odnosno Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Srbije (Vojvodina). Na sajmu se  očekuje nazočnost najboljih proizvođača kobasičarskih proizvoda i drugih tradicionalnih proizvoda iz zemlje iz već spomenutih susjednih država, ali i Slovačke, Austrije, Rumunjske i Italije, kao i brojnih udruga koje promiču zaštitu, proizvodnju tradicionalnih kobasičarskih i ostalih proizvoda iz zemlje i inozemstva.

Stručna komisija sastavljena od najboljih senzornih analitičara iz zemlje i inozemstva izabrat će najbolje hrvatske i inozemne kobasice u nekoliko kategorija, a samo ocjenjivanje već je dobilo značaj otvorenog prvenstva Hrvatske, kažu organizatori. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter