Grad neće iseliti ilegalno naselje iza Arene

Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)
Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)

Čitatelja zanima što Grad namjerava učiniti po pitanju ilegalnog naselja na području Mjesnog odbora Arena, a iz Grada odgovaraju da se na navedenoj lokaciji nalaze građevine koje su svojedobno služile smještaju radnika koji su bili zaposleni na samoj lokaciji, a po napuštanju su useljene od strane osoba koje se nalaze u teškoj socijalnoj situaciji i očigledno nemaju drugih mogućnosti da za sebe i svoje obitelji osiguraju primjerene uvjete stanovanja.

- Insistirati na iseljavanju većeg broja osoba nužno za sobom dovodi do stvaranja određenog broja građana bez krova nad glavom i stvaranje novih žarišta bespravnog useljavanja na području Pule, s obzirom da je jasno da sadašnji stanari nemaju financijskih mogućnosti za plaćanje najamnina po tržišnim uvjetima.

Grad Pula, s druge strane, nije u mogućnosti osigurati nužni smještaj mimo gradskih odluka i kriterija za dodjelu stanova u najam, i zakonskih ograničenja s time povezanima, s čime smo u više navrata upoznavali pojedine stanare koji su nam se s takvim upitima obraćali.

Po PUP-u Stari Grad Pula, urbanističkom planu koji je na snazi na predmetnom području, navedene građevine predviđene su za rušenje još od vremena prvotnog donošenja plana, 1987. godine, te je na lokaciji planirana izgradnja poslovno-stambene građevine, pojašnjavaju iz gradske uprave. (GI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter