Grad ne odustaje od kapitalnih objekata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula ne odustaje od kapitalnih objekata, rekao je Boris Miletic na konferenciji za novinare te je izvijestio o odlukama donesenim u prvoj polovini srpnja.

U tom je razdoblju donesena i odluka o raspisivanju natjecaja za prodaju 13 gradevinskih zemljišta na Monvidalu, Kaštanjeru, Novoj Verudi, u starom gradu te na Gregovici s površinom od 97 do 940 cetvornih metara i pocetnom cijenom od 9,7 do 112,8 tisuca eura. Takoder, Grad ce raspisati natjecaj za prodaju sedam nekretnina u vrijednosti od 16 do 43 tisuce eura.

Istaknuo je da rebalans kojim je gradski proracun smanjen za 104 milijuna kuna ne znaci da je Grad odustao od zahtjeva državi - sufinanciranje izgradnje Osnovne škole Veli Vrh i proširenje obilaznice - planiranih u ovoj i sljedecoj proracunskoj godini.

- Iako naše podrucje doprinosi punjenju državnog proracuna, ono nije tražilo sredstva za kapitalne objekte pa imamo pravo tražiti sufinanciranje. Takoder, u razdoblju do rujna znacajno cemo reorganizirati gradsku upravu jer je cilj povecati efikasnost rada i ubrzati donošenje odluka. Gradska uprava vec poduzima mjere racionalizacije pa je objedinjavanje javne nabave zapocelo prije dvije godine kad nije bilo ni nagovještaja o krizi, rekao je Miletic te dodao da racionalizaciju poslovanja ocekuje i od poduzeca u pretežnom vlasništvu Grada. Istaknuo je da Grad ne odustaje od projekata kao što su kanalizacija, plinofikacija, izgradnja prometnica, primjerice proširenje obilaznice, te izgradnja djecjeg vrtica i Osnovne škole Veli Vrh. Dinamika izvršenja ovisit ce o ekonomskim pokazateljima, no do pocetka školske godine 2010./2011. OŠ Veli Vrh mora biti izgradena, rekao je Miletic.


Podijeli: Facebook Twiter