Grad naložio uklanjanje lutkica

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

U utorak oko podneva djelatnici tvrtke Zanitel uklanjali su lutke, među kojima se našao i jedan klaun te Barbike i njena muška inačica Ken, koje su u ponedjeljak ujutro dočekale Puljane obješene o kablove u Ulici Sergijevaca. Iako su se isprva prolaznici čudili, a poneki i sablažnjavali nad doista neobičnom "instalacijom" još uvijek nama nepoznatog autora, u utorak su ispod prolazili posve indiferentno. Odmah na ulazu u Ulicu Sergijevaca i dalje je stajao natpis ispisan crvenom bojom "Lutke od krvi bez trunke ideje", stih iz poznate pjesme "Kurvini sinovi" kultne zagrebačke grupe Azra što je, po svemu sudeći, trebala biti i okosnica, odnosno poruka cijele instalacije.

Kako saznajemo, uklanjanje lutkica naručio je Grad Pula. Doduše, u prvom pojašnjenju u koordinaciji s vlasnicima infrastrukture, bilo je navedeno da je riječ o električnim kablovima te da je uklanjanje bila spremna odraditi Elektroistra. Međutim, kako smo saznali od nadležne osobe iz Elektroistre, to nije bilo točno jer, kaže nam, oni svako jutro obiđu trase i uočavaju je li nešto zakačeno za kablove od struje te promptno uklanjaju sve takve stvari. Dakle, odbacili su mogućnost da je bila njihova obveza uklanjati te lutkice jer nije bilo riječi o njihovim kablovima.

Iz Hrvatskog telekoma saznajemo pak da su lutkice doista bile na dijelu njihove instalacije te da su i oni tijekom utorka uklonili sve te "neobjašnjive pojave" duž ove pulske ulice. No, bez obzira kome u konačnici pripadali kablovi, djelatnici Zanitela redom su ih "čistili".

U končanici nismo saznali koliko će koštati taj posao uklanjanja lutkica, kao niti tko se krije iza cijele priče. S obzirom na stih naveden na dva mjesta, ali i riječi kompletne Azrine pjesme, mnogi su u javnosti isticali kako je poruka itekako jasna, kao i kome je cijeli ovaj igrokaz bio namijenjen. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter