Grad na fotografijama Sare Perovic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložbom fotografija Sare Perovic u foajeu kina Valli, sinoc je zapocet projekt kina naziva A3. Radi se o projektu koji ce omoguciti mladim autorima, fotografima, da se sa svojim radovima i izložbama predstave pulskoj publici. Zdenka Viškovic Vukic, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival je na otvaranju izložbe napomenula da se nada da ce grad prepoznati mlade ljude koji se u njega vracaju, a koji od njega za uzvrat ne traže ništa.

Sara Perovic fotografijom se bavi tri godine, a izložene fotografije nastale su tijekom 2010. godine.

- Radi se o fotografijama koje su nastale u Veneciji, Leipzigu, Berlinu i Puli. Moj princip rada je jednostavan: šecem se gradom i fotografiram ono što mi se svidi - i to je to, kazala je Perovic.

Izloženo je 15 fotografija, uglavnom intimne vedute zanimljivih detalja, gradevina, biljaka, a ponekad i blago voajeristicki prikazi svakodnevnog života. Ono što krasi fotografije Sare Perovic su nepretencioznost i bježanje od "monumentalnog" ili "važnog". Cest motiv su i fotografije ljudi s leda koje gledatelj doživljava kao produžetak samog sebe, jer dok on gleda fotografiran prikaz, likovi u fotografijama ga doživljavaju uživo.

Sara Perovic rodena je u Puli 1984. godine, a diplomirala je na Arhitektonskom Fakultetu u Trstu. Ostvarila je nekoliko skupnih izložbi i publicirana na raznim blogovima i magazinima.


Podijeli: Facebook Twiter