Grad kupuje jednosobni, dvosobni i trosobni stan

Ponude treba dostaviti u pismenom obliku na adresu Grada Pule (N. LAZAREVIĆ)
Ponude treba dostaviti u pismenom obliku na adresu Grada Pule (N. LAZAREVIĆ)

Grad Pula, odnosno Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu, raspisao je poziv za prikupljanje pismenih ponuda radi kupnje stanova na području Grada Pula kojim poziva sve zainteresirane fizičke i pravne osobe da Gradu, kao potencijalnom kupcu, dostave ponude za prodaju stanova i to

jednog jednosobnog stana neto korisne površine do 35 četvornih metara (± 5 m2), jednog dvosobnog stana neto korisne površine do 60 kvadrata (± 5 m2) te jednog trosobnog stana neto korisne površine do 70 kvadrata (± 5 m2).

Ponude do 25. studenog

Stan koji zainteresirana fizička ili pravna osoba želi ponuditi Gradu na prodaju mora biti smješten na području grada, biti uredan i pogodan za stanovanje. Stan mora biti izgrađen u skladu s važećim propisima te se nalaziti u stambenoj zgradi koja se smatra postojećom građevinom u smislu Zakona o gradnji, a iz vlasničkog lista za nekretninu mora biti vidljivo da je za zgradu priložen akt za uporabu. Vlasništvo stana u zemljišnoj knjizi mora biti uknjiženo u korist ponuditelja, a ako ponuditelj nije vlasnik nekretnine, onda mora imati dokaz o ovlaštenju uknjiženog vlasnika nekretnine za obavljanje kupoprodajnih radnji. Stan mora imati važeći energetski certifikat.

Pismene ponude s pripadajućom dokumentacijom dostavljaju se u zatvorenoj omotnici s naznakom "Ponuda za prodaju stana - ne otvaraj". One se podnose neposredno u pisarnici Grada Pula, Stara tržnica 1 ili preporučeno poštom na adresu - Grad Pula, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu, Forum 2/I, najkasnije do 25. studenog u 13 sati.

Potrebna dokumentacija

Pismena ponuda treba sadržavati podatke o podnositelju: ime i prezime (za pravne osobe - tvrtku), OIB te kontakt broj telefona/mobitela, preslik rješenja o upisu u odgovarajući registarski upisnik za pravne osobe, preslik osobne iskaznice za fizičke osobe i dokaz o ovlaštenju za obavljanje kupoprodajnih radnji, ako ponuditelj nije vlasnik nekretnine. Također, treba dostaviti i podatke o stanu: adresa, kat, ukupnu površinu stana i opis prostorija od kojih se stan sastoji, kao i e-izvadak iz zemljišne knjige, a može se priložiti i druga dokumentacija o stanu (tlocrt, fotografija i sl.). Zainteresirani ponuditelji mogu dobiti sve potrebne informacije na telefonskom broju 371-856. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter