Grad izrađuje varijantu pješačkog mosta preko obilaznice


Tijekom održavanja javnih tribina po pulskim mjesnim odborima unatrag mjesec dana, na kojima su građani predlagali projekte koje bi željeli da uđu u proračun za sljedeću godinu, mještani Busolera, između ostalog, ukazali su na potrebu postavljanja pješačkog prijelaza na novoizgrađenom, četverotračnom dijelu obilaznice kod trgovačkog centra Pula City Mall. Riječ je o prijelazu obilaznice kod nekadašnjeg skretanja za Valmade, gdje su mještani godinama prelazili tada dvotračnu obilaznicu. Izgradnjom dodatne dvije trake takva se praksa nastavila, ali sada u daleko opasnijim okolnostima.

Most preko četverotračne obilaznice

Naime, i školarci, ali i odrasli nerijetko pretrčavaju četiri trake ceste i tako ugrožavaju i sebe i druge sudionike u prometu. Međutim, riječ je o prijelazu koji je najpraktičniji i ustaljen, bez obzira što više ne postoji i što je opasan. Kako im je tada pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić odgovorio, Grad razmatra mogućnost postavljanja pješačkog mosta preko navedene dionice. O čemu se točno radi i što će u konačnici ovdje biti znat će se nakon što se ispitaju tehničke mogućnosti njegove realizacije i troškova, rekao je tada pročelnik Škuflić.

Kako je od tada prošlo dva mjeseca zanimalo nas je što je Grad Pula poduzeo po tom pitanju i da li je analizirana realizacija "mosta iznad obilaznice". Također, je li uopće potrebno takvo rješenje na mjestu četverotračne prometnice.

- Proširenjem obilaznice i ukidanjem postojećeg pješačkog prijelaza kod nekadašnjeg skretanja za Valmade, pješački se promet preusmjerio na novoizgrađeno kružno raskrižje obilaznice i Šišanske ceste/Santoriove ulice. S ciljem povezivanja ulica Valmade i Kaštanjer ugovorena je izrada projektne dokumentacije pješačkog nathodnika kojim bi se građanima naselja Valmade omogućio prelazak prometnice. Trenutno je u tijeku razrada varijantnih rješenja pješačkog mosta. Dio tog rješenja su i aproksimativni troškovi takvih varijanti, odnosno rješenja. Po okončanju, donijet ćemo konkretne odluke o čemu će građani i mjesni odbori biti pravovremeno obaviješteni, izvijestili su nas iz Grada Pule. (Goran ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter