"Grad izobilja" pobudio veliki interes

Scena iz filma "Grad izobilja" (D. ŠTIFANIĆ)
Scena iz filma "Grad izobilja" (D. ŠTIFANIĆ)

Da ljude jako zanima što se događalo na pulskoj subkulturnoj sceni od kraja sedamdesetih do početka devedesetih pokazuje i podatak da je svih pet projekcija dokumentarnog filma "Grad izobilja" koji se prikazivao od petka do utorka u kinu Valli bilo rasprodano, a održat će se i nove projekcije, no još se ne zna točno kada. To su nam potvrdili voditeljica pulskog kina Tanja Miličić kao i redatelj i scenarist Zlatko Gotovac. Na projekcijama su u kino-dvoranu unošene i dodatne stolice, pa je film tako vidjelo oko 1.100 ljudi, a svaki dan desetak ljudi je zvalo Upravu kina Valli zanimajući se za ulaznice.

"Da smo mogli zamisliti da će biti ovakav interes stavili bi još projekcija", kaže Miličić no ni ona, niti autori filma nisu očekivali da će se publika odazvati u ovolikom broju. Zanimanje publike za "Grad izobilja" može se donekle usporediti sa zanimanjem za velike hitove poput "Hobita" ili "Sumrak sage", s tim što Miličić napominje da su ovi filmovi imali više projekcija pa ostaje pitanje bi li projekcije za "Grad izobilja" bile rasprodane da se ovaj dokumentarac prikazivao duže vremena.

Interes za "Grad izobilja" pokazale su i škole, a ideja je da se film za škole prikaže u sklopu projekta "Film u školi" te bi se u tom slučaju prikazao uz uvodno predavanje. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter