Grad i Laguna Novigrad uz Giovannija Cernogorza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za sada jedini siguran istarski olimpijac, novigradski strijelac Giovanni Cernogoraz, nešto više od tri mjeseca prije pocetka OI-a u Londonu dobio je znacajnu financijsku i logisticku potporu koje ce mu omoguciti da se kvalitetno pripremi za svoje do sada najznacajnije natjecanje u karijeri.

U ponedjeljak je u prostorijama Streljackog društva Gusar na novigradskoj streljani u Bužiniji Cernogoraz s novigradskim gradonacelnikom Anteom Milosem i predsjednicom Uprave Lagune Novigrad Zrinkom Bokulic potpisao sponzorskim ugovor. Tim su se ugovorom Grad Novigrad i novigradsko hotelsko-turisticko poduzece obvezali financijski pomoci Cernogorzu pripreme za OI, svaki sa po 20 tisuca kuna, te mu za ostvarenje istog cilja na raspolaganje besplatno staviti sve svoje infrastrukturne resurse

- Zahvalio bih se Gradu i Laguni Novigrad na ovoj financijskoj pomoci, izuzetno znacajnoj u ovo recesijsko vrijeme - rijeci su Cernogorza. Sport kojim se bavim je skup, pogotovo za nekoga tko se njime kao ja želi baviti na vrhunskom nivou i ova ce mi pomoc omoguciti da još bolje treniram i da se još bolje pripremim za OI. Nadam se da na Olimpijadi svojim rezultatima necu iznevjeriti ocekivanja.

Cernogoraz nastoji ovogodišnju formu ocekivano tempirati upravo za sredinu ljeta i OI u Londonu.
- Konkurencija ce na OI biti ista kakva je bila prošle godine na turniru Svjetskog kupa u Pekingu na kojem sam pobijedio i izborio nastup u Londonu, tako da ustvari vec znam što me na OI može ocekivati. Trenutno radim na tehnici, a prije Igara nastupiti cu na tri velika natjecanja od kojih me vec za deset dana upravo u Londonu ocekuje nastup na predolimpijskom turniru na kojem cu se upoznati i s ambijentom streljane na kojoj ce se natjecanje na OI odvijati. Kroz predstojeca tri natjecanja u mjesec i pol dana nastojat cu dosegnuti top-formu za Olimpijske igre - zakljucio je Cernogoraz. (K. KLARIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter