Grad donirao 700 tisuća kuna za krov Sv. Eufemije

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

U tijeku je sanacija krova gradske zaštitnice svete Eufemije, zbog koje su južna i sjeverna pročelja pod skelama. Sanacija, simbola grada Rovinja bila je nužna ne bi li se spriječilo daljnje propadanje krovne konstrukcije, a naročito oštećenje stropa. Po riječima župnika Vilima Grbca, saniranje krova nije bilo upitno.

- Crkvu svete Eufemije sagradili su naši stari, u nju svakodnevno dolaze župljani kao i gosti iz čitave Europe pa je stoga valja sačuvati i ostaviti u naslijeđe djeci, kaže župnik rovinjske Župe, Vilim Grbac, koji je iskoristio prigodu da se za veliku donaciju,  u visini od 700 tisuća kuna zahvali Gradu Rovinju.

- Veliku zahvalnost iskazujem Gradu Rovinju koji je donirao 700 tisuća kuna za sanaciju, kao i Ministrstvu kulture za slijedećih 300 tisuća, te mnogim žiteljima Rovinja na njihovom milodarima, pojasnio je župnik, dodajući kako će sanacija biti zgotovljena do početka turističke sezone. Radovi se izvode sukladno prethodnom odobrenju Ministarstva kulture i Konzervatorskog odjela u Puli, a izvode ih djelatnici građevinskog poduzeća Kapitel iz Žminja. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter