Grad bi nadzirao parkiranje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Može li Grad Porec pomoci uvodenju reda na parkiralištu ispred Doma zdravlja, tocnije kažnjavati ili uklanjati vozila parkirana na ulazu, odnosno izlazu s parkirališta i na nogostupu, pitao je Robert Velenik (IDS) na posljednjoj sjednici vijeca. Ovo pitanje muci mnoge gradane jer je to parkiralište odavno postalo premalo, pogotovo ljeti, kada ga pune i turisti, nerijetko cak i kamperi koji tu noce.

Tvrdnja komunalnog procelnika da ce više reda biti kada na ulice konacno izadu gradski prometni redari vjerojatno je tocna, ali prometni redari ne mogu riješiti citav problem. Naime, njihove ovlasti odnose se samo na javne površine, a parkiralište ispred Doma zdravlja je vlasništvo te zdravstvene ustanove, pa jedino Dom zdravlja može utvrditi režim i nadzirati poštuju li ga korisnici.

Prometni redari moci ce sankcionirati vozace koji, u nedostatku parkirnih mjesta, ostavljaju automobile na nogostupima ili zastaju radi kupovine u jednom od dva kioska. Predsjednik Gradskog vijeca Edidio Kodan sugerirao je da se Domu zdravlja pošalje upit o tome kane li razmisliti o režimu na parkiralištu, ili bi upravljanje prepustili Gradu, koji je voljan to preuzeti.

Vijecnici su imali i dvije inicijative vezane uz promet. Azeglio Picco (IDS) sugerirao je da se ugostiteljima koji posluju u starom gradu izade u susret podizanjem rampe od 1. studenog do Uskrsa sljedece godine, a Andelka Prekalj (HSU) pitala je može li Ulica Rajka Stipe ponovno biti jednosmjerna s mjestima rezerviranima za parkiranje. O obje ove inicijative najprije ce se ocitovati strucna komisija za promet.


Podijeli: Facebook Twiter