Gračišće: Varao i pronevjerio novac iz poduzeća

Tridesetjednogodišnjak s područja Gračišća osumnjičen je za nekoliko kaznenih djela (A. DAGOSTIN)
Tridesetjednogodišnjak s područja Gračišća osumnjičen je za nekoliko kaznenih djela (A. DAGOSTIN)

Policajci Odjela gospodarskog kriminaliteta PU istarske dovršenim su kriminalističkim istraživanjem zbog kaznenih djela prijevara, prijevara u gospodarskom poslovanju i pronevjera osumnjičili 31-godišnjaka s područja Gračišća.

Protiv njega slijedi kaznena prijava u redovnom postupku. Sumnjiče ga da je od kraja kolovoza 2008. godine do kraja 2009. od 46-godišnjaka s područja Tinjana preuzeo 105 tisuća kuna koje nije vratio. Naime, kao odgovorna osoba u pravnoj osobi - a po neslužbenim informacijama radi se o poduzeću Istarski pršuti iz Gračišća čiji je vlasnik E. G. - s oštećenim je sklopio ugovor o zajmu, koji nije poštovao. Od istog oštećenika je tijekom 2010. godine preuzeo robu vrijednosti od oko 37 tisuća kuna, no ni to nije platio oštećenom Tinjancu.

Zbog istog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju tereti se i njegovo poduzeće Istarski pršuti. Također, 31-godišnji E. G. se tereti da je od početka 2009. godine do veljače 2011. godine novac, odnosno ostvareni gotovinski promet, koji je trebao polagati na račun poduzeća zadržavao za sebe, čime je oštetio poduzeće za oko 580 tisuća kuna. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter