Gračišće: U autu imao bokser i streljivo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devetnaestogodišnjaka s područja Gračišća, pazinska policija sumnjiči zbog kaznenog djela krivotvorenja isprava i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Policija je u utorak oko 3 sata kod benzinske postaje u mjestu Bertoši pokušala zaustaviti automobil Škoda Felicia kojim je upravljao mladić, koji se nije odmah htio zaustaviti na svjetlosne i zvučne signale prometnih policajca.

No, na kraju ga je policija ipak zaustavila i provjerila. Utvrđeno je da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake koje je postavio dan ranije, te je pored toga, u vozilu imao bokser i četiri komada streljiva, a vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje.

Zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, protiv 19-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok se radi počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima vozila u prometu i Zakona o oružju, podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter