Gracišce spremno ceka vinoljupce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sve je spremno za 9. smotru vina središnje Istre, koja se tradicionalno održava na Uskrsni ponedjeljak.

Posjetitelji ce moci degustirati 227 uzoraka vina u 15 konobi razmještenih po starogradskoj jezgri, a 15 ugostitelja, medu kojima prednjace oni s domacom hranom, obogatit gastronomsku ponudu.

Komisija za senzorno ocjenjivanje vina na celu sa Sanjom Radeka u sastavu Tomislav Plavša, Valter Legovic, Marijan Bubola, Višnja Zecevic, Robi Damjanic i Nikolina Jedrejcic obradila je 227 uzoraka vina od kojih je 27 ocijenjeno zlatnom, 70 vina ocijenjeno je srebrnom, a 42 broncanom medaljom.

Za posjetitelje su osigurane dovoljne kolicine vina, a ukoliko vremenske prilike budu povoljne ocekuje ih se 20-tak tisuca. Svi ce oni moci kupit degustacijske caše na dva ulaza u Gracišce, pod lodom i kod marketa, i to po cijeni od 50 kuna.

Od ove godine u konobe se nece moci ulaziti bez caše i "torbice za cašu", tako ce se smanjiti gužve u konobama, a ljubiteljima vina, koji u Gracišce dolaze radi degustacije, omoguciti užitak u dobroj kapljici.

Zabavni program uz narodne svirace zapocinje u 15 sati, a svecana podjela odlicja nagradenim vinarima zapocet ce u 16 sati. Konobe se zatvaraju u 19 sati, a koncert Gustafa pocinje u 21 sat na igralištu pored škole.


Podijeli: Facebook Twiter