Gračišće sljedeće godine dobiva novi vrtić


Općina Gračišće očekuje raspisivanje natječaja za gradnju dječjeg vrtića, sukladno Mjeri 7.4: Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.- 2020. godine, kaže općinski načelnik Ivan Mijandrušić. Dodaje da Općina namjerava prijaviti projekt izgradnje i opremanja dječjeg vrtića koji se planira izgraditi u Gračišću na lokaciji Klenje, nedaleko škole, na prostoru "Tavolac", na mjestu današnje pozornice i plesnog podija.

Izgradnja dječjeg vrtića u prvoj fazi realizacije planirana je u 2017. godini. Realizacijom ovog projekta povećat će se kapacitet predškolskih ustanova u općini Gračišće, kako vrtićkih, tako i jasličkih skupina za prihvat 45 do 55 djece starosti od šest mjeseci do sedam godina, te će na taj način osigurati kvalitetnije provođenje programa odgoja i obrazovanja u predškolskom odgoju. Ovime će se omogućiti da sva djeca s Gračašćine, koja sad polaze vrtiće u Pazinu i nekim susjednim općinama, ubuduće polaze vrtić u Gračišću.

U planu je rekonstrukcija i preuređenje stare škole u Milotskom brijegu u društveni dom s popratnim sadržajima. Za dobivanje sredstava iz EU fondova planira se prijaviti i Projekt uređenja, odnosno rekonstrukcije trga u starogradskoj jezgri Gračišća. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter