Gračišće: Mijandrušić kandidat IDS-a za načelnika

Marijan Brozan, Ivan Mijandrušić, Antonio Putinja, Damir Baćac i Morena Brajković
Marijan Brozan, Ivan Mijandrušić, Antonio Putinja, Damir Baćac i Morena Brajković

Ivan Mijandrušić je IDS-ov kandidat za načelnika, a Damir Baćac kandidat za zamjenika načelnika općine Gračišće na predstojećim lokalnim izborima, objavio je konferenciji za novinare Antonio Putinja, predsjednik podružnice IDS-a Gračišće.

Mijandrušić je tijekom dosadašnja tri mandata na mjestu općinskog načelnika preobrazio Gračašćinu, a zahvaljujući njemu i njegovim suradnicima Gračišće je postalo poznato daleko izvan granica zavičaja, rekao je Putinja, zaključujući kako je Mijandrušić osoba koja ima vizije, znanja i energije koje nesebično ulaže u napredak svih područja Gračašćine.

Prihvaćajući kandidaturu svoje stranke Mijandrušić je iznio vrlo konkretan program načelnika od 2013. do 2017.. Na prvom mu je mjestu dovršetak opločavanja Gračišća. Budući da će do izbora biti opločeno oko 70 posto od plana, do konca godine ovaj će posao u cijelosti biti dovršen.

Izgradnja dječjeg vrtića, jaslica i dogradnja škole sa dvoranom također su dio Mijandrušićeva programa. Mijandrušić je podsjetio da 1993., kada je općina osnovana, na Gračašćini nije bilo ni metra asfaltiranih nerazvrstanih cesta i vodovoda, a danas 99 posto stanovništva ima asfalt i vodu. Do kraja predstojećeg mandata, ako mu ga birači povjere, Mijandrušić obećava da će svi na Gračašćini imati asfalt i vodu.

U njegovom je programu i početak gradnje kanalizacije s pročistačima u Batlugu, Jakačićima, Milotskom brigu, Bazgaljima i Mandalenčićima, a za ova dva posljednja sela već je izdana lokacijska dozvola. Uz poticanje poljoprivrede i gospodarstva otvorit će se industrijska zona na križanju cesta Barban-Lindar i Žminj-Sv. Katarina, jer Gračišću trebaju proizvodni pogoni i nova radna mjesta, rekao je Mijandrušić.

Uz skrb o osobama treće životne dobi najavio je uređenje društvenih prostorija u svim Mjesnim odborima. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter