Gracišce ceka poplocenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcina i župa Gracišce svoj dan slave na blagdan Svetih Vida, Modesta i Kresencije, a na svecanoj sjednici održanoj tim povodom uz vijecnike i mještane okupili su se predstavnici okolnih i prijateljskih opcina i gradova, predstavnici crkve, javnih službi i ustanova te gospodarstvenici.

Najveci i najvažniji projekt koji se ove godine realizira u Gracišcu je izgradnja kanalizacije, zapravo odvodnja otpadnih voda iz starogradske jezgre, naglasio je na svecanoj sjednici opcinskog vijeca održanoj u povodu Dana opcine nacelnik Ivan Mijandrušic.

Nakon gradnje kanalizacije, istaknuo je, na redu je poplocenje Gracišca, što je Mijandrušiceva glavna preokupacija svih ovih godina koje je dosad proveo na celu Opcine.

Uz to, od lanjske se Vidove dosta radilo na obnovi župne crkve Svetih Vida, Modesta i Kresencije, ali nažalost još se nisu uspjela uprihoditi sredstva iz IPARD programa predvidena za asfaltiranje nerazvrstane cesta Gracišce-Sv. Juraj, Škljonki-Valeti i Peruncevac-Sv. Stjepan.



Osim skrbi za komunalne probleme Opcina Gracišce dosta ulaže u socijalne programe i projekte, a u širem je okruženju postala poznata po svojim manifestacijama. Nakon sjednice predstavljen je dvojezicni vodic "Gracišce" koji ce namjernicima i turistima pomoci u boljem upoznavanju Gracašcine, njenih kulturnih posebnosti i prirodnih ljepota.

U povodu Dana opcine, odlukom Vijeca zahvalnicu Opcine Gracišce dobili su Vladimir Pernic za 15 godina uspješnog vodenja susreta sviraca na usnim harmonikama "Zasopimo na organic" i Marija Mišon za 15 godina rada u Jedinstvenom upravnom odjelu Opcine Gracišce. Biskup Ivan Milovan primio je Povelju Opcine Gracišce koja je posthumno dodijeljena pokojnom mons. Ivanu Grahu kao znak priznanja za 30-godišnji doprinos župi Gracišce. (M. RIMANIC)


Podijeli: Facebook Twiter