Gracijano Turcinovic ide u London

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Supetarski sportaš i predsjednik pazinskog Društva tjelesnih invalida Gracijano Turcinovic drugi je sportaš s invaliditetom iz Istre koji je ostvario normu odnosno stekao pravo nastupa na Paraolimpijadi koja ce se od 28. kolovoza do 9. rujna održati u Londonu.

Sa svojim handbikeom nastupit ce u bojama pazinskog biciklistickog kluba MTB Istra (kategorija H2), a u Londonu ga ocekuju dvije utrke: na kronometar u duljini od 30 kilometara te cestovna vožnja na kružnoj stazi duga više od 60 kilometara. Valja naglasiti da je Gracijano i clan pulskog Sportskog društva paraplegicara.

- Prvu vožnju imat cu 6. rujna, ali prije toga me cekaju pripreme s mnogo odricanja i truda, kaže Turcinovic, koji je tijekom protekle godine nastupio na svjetskom prvenstvu u Danskoj, imao znacajan nastup u Beogradu te odvozio mnoge trke u Italiji.

Prije Londona još ga ocekuju maraton u Padovi, Europski kup u Rimu, dodatne trke po Italiji, kao i temeljne pripreme u Sloveniji.

- Nadam se da cu uz pomoc sponzora uspjeti tijekom srpnja isprobati stazu u Londonu na mjestu održavanja Paraolimpijade, nastavlja Turcinovic i najavljuje da bi u Londonu mogao biti i medu prvih 15. Izvjesno je da ce ga trenirati Mladen Pucaric "koji ga podigao na viši sportski nivo".


Podijeli: Facebook Twiter